Rusya'yı domates ambargosu olumsuz etkiledi

Rusya'nın, Türkiye ürünlerinini yer aldığı ambargo listesindeki domatesin Rus halkına zararı dokunmaya başladı.

Rusya'yı domates ambargosu olumsuz etkiledi
27 Mart 2017 Pazartesi 11:44

Rusya, Türkiye'nin bazı ürünlerine ambargo uygulamaya devam ediyor. Ambargo listesinde bulunan ve ihracatın önemli bir kısmını oluşturan domatesin Rusya halkına zararı dokunmaya başladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Türkiye Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği (SERA BİR) Başkanı Müslüm Yanmaz, tüm üst düzey yöneticilerle yapılan görüşmeler de olumlu bir adımın atılamadığını vurguladı. Bunun nedenini ise Yanmaz, "Bunun ana nedeni Rusya'daki karaborsacıların rant kavgasıdır” diye açıkladı.

Rusya'nın Türk domatesine muhtaç olduğunu ve domates ambargosunun Rus vatandaşları olumsuz etkilediğini vurgulayan Yanmaz, “Önceden 500 bin ton domates sattığımız Rusya'da, aracı ülkeler vasıtasıyla Rusya halkı daha pahalı domates tüketiyor. Bu rakamın toplam karşılığı 500 milyon dolar” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.