Rusyadan "Türk" tarım ürünü tehditi

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Dairesi Başkanı Sergey Dankvert, Moskova ile Ankara arasında uçak krizinden sonra 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yasaklanan Türk tarım ürünleri ithalatının önümüzdeki bir ay içinde tüm ürünleri kapsayacak şekilde yasaklanabileceğini açıkladı.

Rusyadan "Türk" tarım ürünü tehditi
30 Mart 2016 Çarşamba 14:22

Rusya Tarım Ürünleri Denetm Dairesi Başkanı Sergey Dankvert, Rus haber ajansına yaptığı açıklamada bir ay içerisindeTürk tarım ürünlerinin tamamının yasaklanabileceğini söyledi.

Rusya'nın resmi RİA haber ajansına konuşan Rusya Tarım Ürünleri Denetm Dairesi Başkanı Sergey Dankvert, türk tarım ithaliyle ilgili “Önceden Rusya’ya yapılan sevkıyatlarda kalitesiz ve karantina kapsamına giren ürünler bulduğumuzda Türk tarafına bilgi verdiğimizde heyetler geliyor ve görüşmeler yoluyla sorunları çözüyorduk. Ancak son dönemde Türk tarafı bize sadece mektupla cevaplar vermeye başladı. Türkiye’den ithalatı yasak olmayan tarım ürünleri kalitesi ise bozulmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda bu gidişat karşısında biz de yasak listesine birkaç ürün daha ekleyerek tavrımızı ortaya koyduk. Türk yetkilileri yaptığımız çağrılara gereken önemi vermemesi durumunda bir ay içerisinde Türkiye’den tüm tarım ürünlerinin Rusya’ya girişine yasak koymayı düşünüyoruz. Pazar bizim. Gerisini Türk tarafı düşünsün” diye konuştu.

Rusya’nın Türkiye’ye yönelik yeni yıldan bu yana ilan ettiği yaptırımlar çerçevesinde yasak tarım ürünleri listesine son olarak nar ve biberi eklemişti. İki gün önce ise Türkiye’den ithal edilen 28 ton patlıcan karantinaya alınmıştı. Patlıcana da yasak konması durumunda geriye bir tek limon kalacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.