Sığınmacılar için soğuk kış başladı

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli sığınmacıların havaların soğumasıyla "kış çilesi" başladı.

Sığınmacılar için soğuk kış başladı
16 Kasım 2015 Pazartesi 12:05

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli sığınmacıları kış hazırlığı telaşı sardı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde havaların soğumaya başlamasıyla kış mevsimini nasıl atlatacaklarını düşünen Suriyeli sığınmacılar, barındıkları derme çatma yapıları kışa hazırlıyor.

Suriye'deki savaştan kaçarak geldikleri Şanlıurfa'da bir süre kamplarda kalan ve sonra Van'a gelen Nasır ailesi, AA muhabirine yaptıkları açıklamada 4 çok zor yıllar yaşadıklarını söylediler.

Savaş nedeniyle ailece perişan olduklarını belirten Kiraz Nasır, "Suriye'de okul bombalanmasında bir çocuğumu başka bir saldırı da ise babamı kaybettim. Savaştan kaçıp buralara kadar geldik. Kaldığımız evin duvarlarının çatlak ve sıvasız olmasından ötürü içeri hiç ısınmıyor. Battaniyelerle duvarları kaplayarak soğuktan korunmaya çalışıyoruz. En küçük çocuğum soğuktan sürekli hastalanıyor" diye konuştu.


Etiketler; #türkiye
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.