Son 70 yılın en büyük Dolunay'ından ilk görüntüler geldi

Tüm dünyada büyük merakla beklenen Dolunay, insanların ilgi odağı oldu. Normal görüntüsünden daha büyük olan dolunay meraklıları fotoğraf makinelerini hazırladı.

Son 70 yılın en büyük Dolunay'ından ilk görüntüler geldi
14 Kasım 2016 Pazartesi 23:13

14 Kasım 2016 akşamında  21. Yüzyılın en büyük dolunayı gökyüzünde yerini aldı. NASA tarafından yapılan açıklamada, 21. yüzyılın en yakın 'Süper Ay'ına şahitlik edileceğini açıklamıştı. 

NASA’dan yapılan açıklamada, '14 Kasım’da meydana gelecek dolunay sadece 2016’nın değil, aynı zamanda 21. yüzyılın da en yakın dolunayı' denildi.

Ay, Dünya'ya en yakın noktaya ulaştığında yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha parlak görünecek. Ay 25 Kasım 2034’e kadar Dünya'ya bu kadar yakın bir mesafeye gelmeyecek. NASA, 'Ay, ufka yakın olduğu süreçte ağaçların, evlerin ya da yerde duran diğer objelerin arasından gözlemlendiğinde doğal olmayan bir şekilde büyük gözükecek' şeklinde açıklama yapmıştı.​

 GÖRÜNTÜLER için TIKLAYINIZ


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.