Suriye'de kimyasal silah iddiaları doğrulandı

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü ağustos ayında Suriye'de kimyasal silah kullandıldğını ifade etti.

Suriye'de kimyasal silah iddiaları doğrulandı
07 Kasım 2015 Cumartesi 08:09

Kimyasala Silahların Yasaklanması Örgütü tarafından Lahey'de yapılan açıklamada İdlib'te klor gazı, Marea kasabasında ise hardal gazı kullanıldığının anlaşıldığı belirtildi. Açıklamada bu silahların kim tarafından kullanıldığı belirtilmedi.

Suriye'deki kimyasal silah kullanımıyla ilgili açıklanan ve taraf devletlere sunulan "Durum Tespit misyonu Raporu" doğrultusunda yapılan basın toplantısında çok sayıda kişide kimyasala silahlara bağlı sorunların ortaya çıktığını, çok sayıda kişinin de bu gazlardan öldüğü belirtildi. Yapılan açıklamada ölen bebeklerin de olduğu vurgulandı. 

KSYÖ, 2013 yılında örgüte üye olduktan Suriye’nin deklare edilen kimyasal silahlarının tamamını, imha etmek üzere ülke dışına taşımıştı. Farklı tarihlerde Suriye’den taşınan kimyasal maddeler 2014'te İtalya’da, ABD'ye ait Cape Ray adlı gemiye yüklenerek, Akdeniz’deki uluslararası sularda gemideki hidroliz sistemi kullanılarak imha edilmişti.

KSYÖ Suriye’deki kimyasal üretim tesislerini de imha etmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.