Suudi Arabistan'da Ramazan Bayramı Tatili 23 gün oldu

Suudi Arabistan'da 16 gün olan Ramazan Bayramı tatil,, Kral Selman'ın emri ile 23 güne çıkarıldı. Arabistan'da 16 Haziran'da başlayan bayram tatili 9 Temmuz 2017 tarihinde sona erecek.

Suudi Arabistan'da Ramazan Bayramı Tatili 23 gün oldu
21 Haziran 2017 Çarşamba 18:00

Ramazan Bayramına az bir zaman kaldı. Türkiye'de Ramazan Bayramı Arefe günü ile birlikte 4 gün olarak belirlendi. Mekke ve Medine'nin bulunduğu Suudi Arabistan'da ise bayram tatili 23 güne çıkarıldı. Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın yer verdiği haberde, 16 Haziran'da başlayan Ramazan Bayramı tatilinin Kral Selman bin Abdulaziz'in talimatı üzerine 9 Temmuz'da son bulacağı ifade edildi. 

Ülke genelinde görev yapan devlet memurları ile askeri kurum personelinin 16 Haziran 2017 tarihinde izne girdiği ve 9 Temmuz 2017 tarihinde göreve başlayacağı ifade edili. 

Çalışma Bakanlığının ilk olarak 11 gün olarak duyurduğu bayram tatili, Kral Selman tarafından daha önce de 5 gün uzatılarak 16 güne çıkarılmıştı. Bugün yayınlanan kararname ile Kral bu süreyi ikinci kez uzatmış oldu.

Ramazan ve Kurban bayramlarında uzun süreli tatil yapan Suudi Arabistan vatandaşları, bu iki bayram dışında sadece milli gün olan 23 Eylül'de bir günlük tatil kullanıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.