Suudi Arabistan savaş gemisine roketli saldırı

Yemen'de Suudi Arabistan gemisine roket atıldı. Yemen'de Sana yönetiminin yanında yer alan Suudi Arabistan'ın savaş gemisi, iktidara karşı İran'ın desteğiyle savaşan Husiler tarafından roketli saldırıya uğradı.

Suudi Arabistan savaş gemisine roketli saldırı
31 Ocak 2017 Salı 09:45

Yemen açıklarındaki Suudi Arabistan savaş gemisi, roketli saldırıya uğradı. Yemen'de karışıklık devam ediyor. Ülkede Suudi Arabistan yönetimi desteklerken, İran Husiler'i destekliyor. Bu kapsamda, ülkenin batı kıyısındaki liman kenti Hudaydah açıklarında bulunan Suudi Arabistan savaş gemisi, Husiler'in roketli saldırısına hedef oldu. 

Saldırı görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaşıldı. Roketin gemiye isabet etmesiyle, gemiden bir alev topu yükseldiği görülen görtüler sonrası Suudi Arabistan açıklama yaptı. Suudi yönetim, 'terörist' saldırı olarak tanımladığı olayda iki askerinin öldüğünü kaydetti.

Çalkantılı yıllar geçiren Yemen, halihazırda fiili olarak üçe bölünmüş durumda. Ülkenin doğusu, orta kesimleri ile Aden ve Taiz'i de kapsayan güneybatı kentlerini Abdurabbu Mansur Hadi kontrol ediyor. Ülkenin batısı neredeyse tamamen İran destekli Husilerin elinde. Bu iki grup, Mart 2015'ten bu yana savaşıyor.

Husilere karşı operasyon yapan Suudi Arabistan'ın saldırılarında 2016 yılı içerisinde yüzlerce sivil öldü. Husiler ile Suudi Arabistan destekli koalisyon arasındaki çatışmaların bilançosu ise, 10 binden fazla ölüm.

Ülkenin orta kesimlerinde bir başka güç dikkat çekiyor, El Kaide. Kuzeyden güneye önemli bir bölgeyi kontrol eden terör örgütü, güneybatıya doğru bazı sahil kentlerinde de otorite kurdu.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.