Trump'ın Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki görüşleri

ABD'nin yeni başkanı olacak Donald Trump'ın Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki görüşleri merak ediliyor. seçim kampanyalarından Trump Türkiye, Ortadoğu, Kürtler ve Erdoğan hakkında neler dedi? Trump ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Trump'ın Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki görüşleri
09 Kasım 2016 Çarşamba 08:35

ABD'nin yeni başkanı olacak Donald Trump'ın Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer görüşleri dünya tarafından merak ediliyor. Farkli karakter yapısı ile dikkatleri üzerine çeken Donald Trump, yüksek ihtimal ile ABD'nin yeni başkanı olacak. Peki Trump'ın Türkiye hakkındaki görüşleri ne? Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kürtler hakkında ne gibi açıklamalarda bulundu? Trump'ın açıklamalarını değerli okuyucularımız için derledik.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı takdir ediyorum

15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrasında yaptığı bir röportajda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili konuşan Donald Trump,  "Yaşananları tersine çevirebildiği onu çok takdir ediyorum... Bazıları (darbe girişiminin) tertip olduğunu söylüyor ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum" demişti.

Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, darbe girişimini siyasi rakiplerini "tasfiye etmek için kullanıp kullanmadığına" dair görüşleri sorulduğunda ise, "Dünya ABD'nin ne kadar kötü durumda olduğunu görüyor ve biz buna rağmen sivil özgürlükler hakkında konuşuyoruz. Ama ben çok iyi bir elçi olduğumuzu düşünmüyorum" diye yanıt verdi.

İslam bizden nefret ediyor

İslam ve müslümanlar hakkında açıklamalarda bulunan Trump, "İslam bizden nefret ediyor. Müslümanlar konusunda tetikte durmalıyız ve çok dikkatli olmalıyız. ABD'den nefret eden insanları bu ülkeye alamayız" sözleriyle büyük tepki toplamıştı. 

Temmuz ayında New York Times'a verdiği röportajda, Türkiye gibi ülkelerde insan hakları ihlallerine müdahale yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine açıklama yapan Trump, "Bence başkalarına nutuk atma hakkımız yok. Ülkemizde olup bitenlere bir baksanıza! Birileri polis memurlarını soğukkanlılıkla vururken, nasıl başkalarına ders verebiliriz ki?" diye cevap vermişti. 

Kürtlerin büyük hayranıyım, Türkiye ile başarılı bir ilişkimiz olabilir

Açıklamalarıyla herdaim gündemde kalan Donald Trump, Kürtler ve Türkiye ile ilgili açıklamalarında yine dikkati çekmişti. Kürtlerin hayranı olduğunu ifade eden Trump, "İdeali, onların hepsini bir araya getirmek olur. Ve bu bir olasılık olur. Ama ben Kürt güçlerin büyük bir hayranıyım. Aynı zamanda, Türkiye'yle potansiyel olarak çok başarılı bir ilişkimizin olabileceğini düşünüyorum. Ve ikisini bir şekilde bir araya toplamak gerçekten harika olacaktır." şeklinde konuşmuştu.

 


Etiketler; #türkiye #Trump
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akif - 8 yıl önce
Ne şiş yansın ne kebap yani