Türkmen Dağından kötü haber! O bölge Esed'in eline geçti

Suriye'de Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı Türkmen köylerine Esed'in yoğun saldırıları aralıksız devam ederken, bölgeden kötü haber sabah saatlerinde geldi.

Türkmen Dağından kötü haber! O bölge Esed'in eline geçti
16 Haziran 2016 Perşembe 09:13

Suriye'nin Kuzeyinde bulunan Türkmen Dağında şiddetli çatışmalar devam ediyor. Esed Rejimi ile bölgede yaşayan Türkmenler arasında yaşanan ssert çatışmalar, bugün etkisini daha da arttırdı. Bölgedeki görgü tanıklarına göre, rejime bağlı askerler, Türkmen köylerine yoğun saldırıya geçti.

Uzaktan füze ve havan toplarıyla köyleri ateş altına alan Esed rejim askerleri, Karamanlı köyü ve tepesini ele geçirmeye çalıştı. Çatışmaların çok yoğun yaşandığı bölgede,, Karamanlı köyü ve tepesi Esed askerlerinin eline geçti. Türkmenler için stratejik bir öneme sahip köy ve cephenin düşmesi, Türkmenleri zora soktu. Esed Rejimi ayrıca İsa Pınar köyünü de ele geçirdi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.