Umutlar suya gömüldü: 39 göçmen öldü

Yasa dışı yollardan yurt dışına gitmeye çalışan göçmenlerin bulunduğu tekne Çanakkale'de sulara gömüldü. 5'i çocuk 39 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Umutlar suya gömüldü: 39 göçmen öldü
30 Ocak 2016 Cumartesi 13:39

Yunanistan'a gitmek için denize açılan bir mülteci teknesi daha battı. Çanakkale'de yaşanan olayda 5'i çocuk 39 kişi hayatını kaybetti. 75 kişi boğulmaktan son anda kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Burma, Afganistan ve Suriye uyruklu aralarında kadın ve çocukların da olduğu çok sayıda kişi, Midilli Adası'na geçmek için Bademli köyünden tekneyle denize açıldı.

Kıyıdan uzaklaştıktan bir süre sonra tekne, henüz belirlenemeyen nedenle battı.

Olayda ilk belirlemelere göre, 5'i çocuk 39 kişinin cesedine ulaşıldı, TCSG-17 Bot Komutanlığı ekipleri, 75 kişiyi boğulmaktan kurtardı. Kurtarılanlar Küçükkuyu rıhtımına getirildi.

Sahil güvenlik ekipleri, boğulmaktan kurtarılan yabancı uyrukluların ifadelerinin ardından çok sayıda ekiple denizde arama çalışması başlattı. 

Kaçakların bindiği 17 metrelik teknenin kıyıdan açıldıktan kısa süre sonra kayalıklara çarparak battığı belirlendi. Kurtarılanların sayısı da 75'e çıkarken, 6 cesedin teknede, diğerlerinin denizde ve sahilde bulunduğu belirtildi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Allah yardımcıları olsun.