Yahya Jammeh: 'Gambiya artık İslam devletidir'

Afrika'da Moritanya'dan sonra Gambiya'da İslam devleti olduğunu açıkladı. Gambiya devlet başkanı, ülkesinin bundan sonra 'İslam Devleti' olduğunu açıkladı.

Yahya Jammeh: 'Gambiya artık İslam devletidir'
12 Aralık 2015 Cumartesi 17:08

Gambiya Devlet Başkanı Yahya Jammeh yaptığı açıklama ile ülkesinin artık İslam Devleti olduğunu söyledi. Jammeh, "kaderi Allah'ın ellerinde olan ülken, bugünden Gambiya İslam devletidir" dedi.

Batı Afrika ülkesi Gambiya'nın 1994 yılından bu zamana kadar Devlet Başkanı olan Yahya Jammeh, Brufuth kentinde yaptığı açıklamada, "Gambiya'nın kaderi, Yüce Allah'ın ellerindedir. Bugünden itibaren Gambiya bir İslam devletidir. Vatandaşlarımızın haklarına saygı duyan bir İslam devleti olacağız" dedi.Jammeh'in bu açıklaması Gambiya Devlet Başkanlığının internet sitesinde yayımlandı. Yüzde 90 müslüman nüfusa sahip ülke olan Gambiya'da azınlıkların dini özgürlüklerine gölge düşmeyeceğini vurgulayan Jammeh, hristiyanların dini ibadetlerini yerine getirmeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.


Etiketler; #Gambiya
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.