YPG Terör Örgütü Sınırdan Çekiliyor!!!

Terör örgütü PKK/YPG, Türkiye ve Amerikanın güvenli bölge anlaşmasını uygulamak için terör militanlarını Türkiye sınırından çekmeye başladığını duyurdu, YPG Suriye sınırından çekiliyor

YPG Terör Örgütü Sınırdan Çekiliyor!!!
Admin
Admin
27 Ağustos 2019 Salı 15:59

YPG Suriye sınırından çekiliyor

Terör örgütü PKK/YPG, Türkiye ve Amerikanın güvenli bölge anlaşmasını uygulamak için terör militanlarını Türkiye sınırından çekmeye başladığını duyurdu.

Türkiye ve Amerika bu ay başında masaya oturup Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge kurulması konusunda anlaşmaya varmıştı.

Ortak mükabakat sonucu Kurulan Müşterek Harekat Kontrol Merkezi, geçtiğimiz günlerde yapılacak organizyonlar ile ilgili işlerine başlamış, Türk ve ABD'li komutanların katıldığı ilk ortak helikopter uçuşu ise 24 Ağustos’ta gerçekleştirilmişti.

Türkiyenin ısrarla istediği Güvenli bölge planı kapsamında YPG ve DSG’nin kent merkezlerinden çekilerek ağır silahlarını sınırdan 20 kilometre uzaklaştırması kararlaştırılmıştı.

'YPG TÜRKİYE-SURİYE SINIRINDAN ÇEKİLİYOR'

Amerika Kaynaklı haber ajansı YPG’nin Türkiye-Suriye sınırındaki bazı terör noktalardan birliklerini ve ağır silahlarını çektiğini duyurdu. Türkiye ile ABD arasında gerçekleşen güvenli bölge anlaşmasının ardından Terör örgütü YPG'nin çekilmeye başladığını belirtti.

YPG Suriye sınırından çekiliyor


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.