Yunanistan'dan darbeci askerleri için flaş karar

Fetullahçı Terör Örgütü'nün düzenlediği darbe girişimi ardından Yunanistan'a kaçan 8 darbeciden, Süleyman Özkaynakçı için son dakika karar alındı.

Yunanistan'dan darbeci askerleri için flaş karar
08 Ocak 2018 Pazartesi 15:14

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan 8 darbeciden Süleyman Özkaynakçı'nın kabul edilen sığınma talebi hükümetin kararı temyiz etmesi sonucu askıya alındı.

Atina İdari İstinaf Mahkemesince alınan karara göre, Yunanistan hükümetinin itirazı üzerine Özkaynakçı'nın sığınma talebi askıya alındı. Yunanistan'a kaçan ve iltica başvurusu durdurulan FETÖ üyesi asker Süleyman Özkaynakçı tekrar gözaltına alındı.

Yunan hükümeti, İltica Komisyonunun kararına Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin bozulma tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle, kamunun yararı için itiraz ederek kararı durdurmak ve iptal ettirmek için Atina İdari İstinaf Mahkemesine başvurmuştu. Kararın iptaline ilişkin duruşmanın 15 Şubat'ta gerçekleştirilmesine karar verilmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.