15 Aralık'ta kar nedeniyle eğitime ara verilen iller

15 Aralık'ta, yoğun kar yağışı nedeniyle birçok ilde okullar tatil edildi. Hangi illerimizde kar nedeniyle eğitime ara verildi? Detaylar haberimizde.

15 Aralık'ta kar nedeniyle eğitime ara verilen iller
15 Aralık 2016 Perşembe 07:45

Kar yağışının etkisini göstermesi ile, bazı illerde 15 Aralık 2016 Perşembe günü eğitime ara verildi. Peki hangi illerde okullar tatil edildi? MEB ve Valilikler tarafından açıklanan tatil açıklaması haberimizde. 

TUNCELİ

Tunceli'deki kar yağışı sebebiyle yarın tüm okullarda eğitime ara verildi.

Valilikten alınan bilgiye göre, il genelinde dün gece saatlerinden itibaren etkisi sürdüren yoğun kar yağışı yüzünden il merkezi ve ilçelerindeki tüm okullarda, 15 Aralık Perşembe günü, eğitime bir gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.

Kar yağışı yüzünden ildeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli vatandaşların da idari izinli sayılacağı belirtildi.

Kentte, olumsuz hava koşulları yüzünden bugün de il merkezi ve bağlı köylerin yanı sıra Ovacık, Pülümür, Nazımiye, Mazgirt, Hozat ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmişti.

ARDAHAN

Ardahan'da, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

Vali İbrahim Özefe, il genelinde etkisini sürdüren kar yağışının hayatı olumsuz etkilediğini belirtti.

Özellikle ulaşımda aksamaların yaşandığı kentte an itibarıyla 114 köyle ulaşımın sağlanamadığını aktaran Özefe, gece boyunca kar yağışının süreceğini ve bu nedenle yarın da okulların tatil olacağını bildirdi.

Vali Özefe, "İlimizde şu an görüldüğü gibi olumsuz hava şartları devam ediyor. Kar gece de etkisini sürdürecektir. Taşımalı eğitimde yaşanan sorunlar nedeniyle Ardahan merkez ve ilçelerin tamamında ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın da ara verilmiştir." dedi.

BAYBURT

Bayburt'ta kar yağışı dolayısıyla il merkezi ve Aydıntepe ilçesinde yarın eğitim yapılmayacak.
Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ile Aydıntepe ilçesindeki tüm okullarda 15 Aralık Perşembe günü eğitime ara verildi.

Kamu kurumlarında görev yapan engelli personel de aynı gün idari izinli sayılacak.

BİTLİS

Bitlis merkez ve bağlı köylerde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verilmesi kararı alındı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipi dolayısıyla merkez ile bağlı köylerde yarın eğitime ara verileceği belirtildi.

Açıklamada, bu kararın, öğrencilerin herhangi olumsuzlukla karşılaşmaması için alındığı kaydedildi.

ERZURUM

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelindeki yoğun kar yağışı nedeniyle bugün okullarda eğitime ara verildiği anımsatıldı.

Kar yağışının etkisini aralıksız devam ettirdiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"15 Aralık Perşembe günü Erzurum il genelinde okul öncesi, ilkokul ve liselerde yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan hamile kadınlar ve engelliler de aynı gün idari izinli sayılacaktır."

IĞDIR

Iğdır'da, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi.

Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün bazı ilçe ve köy okullarının tatil edildiği hatırlatıldı.

Kar yağışının il genelinde etkisini giderek artırdığını belirten yetkililer, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların il genelinin tümünde yarın ve cuma günü tatil edildiğini ifade etti.

BİNGÖL

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklaya göre kar yağışının süreceği beklendiğinden 15 Aralık 2016 Perşembe günü merkez ve merkeze bağlı köy okulları (okul öncesi, ilk, orta ve lise) ile eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime ara verildiği bildirildi. Yapılan açıklama şöyle;

''Alınan meteorolojik tahminler ve veriler çerçevesinde, sabah saatlerinde başlayan kar yağışının etkisini gece boyunca da sürdüreceği beklendiğinden; 15 Aralık 2016 Perşembe günü Milli Eğitim Müdürlüğü’müze bağlı ilimiz merkez ve merkeze bağlı köy okulları (okul öncesi, ilk, orta ve lise) ile eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1(bir) gün süre ile ara verilmesi kararlaştırılmıştır.''

NİĞDE

Niğde'de buzlanma ve fırtına nedeniyle bugün ve yarın için okulların tatil edildiği açıklandı.

Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan yazılı açıklamada;

''Buzlanma ve fırtına nedeniyle 14-15 Aralık 2016 Çarşamba ve Perşembe günleri 2 gün süreyle Niğde genelinde okullar tatil edilmiştir.'' denildi.

AĞRI

Ağrı Valiliği, devam eden yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle Doğubeyazıt ilçesi hariç olmak üzere il genelindeki tüm okulları Perşembe ve Cuma günü tatil edildiğini duyurdu. 

Valilik tarafından,  yapılan açıklamada;

''Devam eden yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle Doğubayazıt İlçesi hariç, İlimiz genelinde 14-16 Aralık 2016 (Çarşamba - Perşembe – Cuma) tarihleri arasında tüm okullar tatil edilmiştir.
 
Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personeller idari izinli sayılacaklardır.'' denildi.

HAKKARİ

Etkisini arttıran kar yağışı ile birlikte Hakkari Valiliğinden açıklama geldi. Yüksekova ilçesinde hayatı durma noktasına getiren kar yağışı nedeniyle okullar yarında tatil edildi.

GAZİANTEP

Gaziantep'de olumsuz hava koşullarının yol açabileceği riskler nedeniyle 15 Aralık'da eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada;

''Hava muhalefeti nedeni ile oluşabilecek risklere karşı ,ilimizde taşımalı eğitim yapan tüm okullarımızda ve özel eğitim okullarımızda ( engelli öğrencilerimizin eğitim gördüğü okullar) 15/12/2016 tarihinde eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir.'' denildi.

NEVŞEHİR

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre olumsuz hava koşullarından dolayı bazı bölgelerde eğitime 15 Aralık günü ara verileceği açıklandı. Yapılan açıklama ise şöyle;

''İl Hıfzıssıhha Kurulunun almış olduğu karar gereğince;

1-Soğuk hava, fırtına ve tipinin ulaşımı olumsuz yönde etkileyeceğinden;

Acıgöl, Derinkuyu ve Hacıbektaş İlçeleri ve Merkez İlçe Kaymaklı Beldesi ile İl merkezine bağlı Çardak, İcik ve Boğaz Köylerinde eğitime 15.12.2016 günü 1 (bir) gün ara verilmesi, (Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel de aynı gün idari izinli sayılacaklardır.)

2-İlimiz merkezi ile Avanos, Gülşehir, Kozaklı ve Ürgüp İlçelerimizde ise sadece taşımalı eğitime 15.12.2016 günü 1 (bir) gün ara verilmesine karar verilmiştir.

3-Meteorolojiden alınan bilgiler neticesinde herhangi bir olumsuzluk görülmediğinden, yukarıdaki yerler ve taşımalı eğitim dışında eğitim ve öğretime normal olarak devam edilecektir.''

ELAZIĞ

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada;

''İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karara göre yoğun kar yağışı nedeni ile il genelindeki bütün eğitim kurumlarında  15 Aralık 2016 Perşembe günü eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir.'' denildi.

SİVAS

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, soğuk hava ve yoğun buzlanma nedeniyle il merkezi ile Suşehri, Gölova, Akıncılar, Altınyayla, Koyulhisar, Yıldızeli, İmranlı, Ulaş, Hafik, Zara, Gemerek, Kangal, Koyulhisar ve Gürün ilçelerinde okulların 15 Aralık Perşembe günü tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, kamuda çalışan hamile ve engellilerin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

MUŞ

Muş Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada;

''Yoğun kar yağışı nedeniyle Muş il geneli 15.12.2016 Perşembe Günü Valiliğimiz kararıyla okullar bir gün tatil edilmiştir.'' denildi.

YOZGAT

Yozgat İl Milli Eğitimden yapılan açıklamada, merkeze bağlı taşıma kapsamındaki (ilkokul-ortaokul-lise) köy okullarımızda yoğun buzlanma nedeniyle 15/12/2016 Perşembe günü eğitim ve öğretime 1günlük ara verildiği, merkezdeki okullarda ise eğitim-öğretimin devam edeceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, il merkezindeki engelli öğrenciler ile engelli ve hamile kamu çalışanlarına da 1 günlük izin verildiği kaydedildi.

KARAMAN

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklam şöyle;

''Şiddetli buzlanma ve don tehlikesi nedeniyle köy ve beldelerimizden taşımalı eğitim yolu ile okullarımıza erişimi sağlanan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerimiz için 15.12.2016 Perşembe günü eğitim öğretime 1 (bir) gün süre ile ara verilmiştir.''

ORDU

Ordu il Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre 15 Aralık tarihinde;

Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gülyalı, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Musadiye, Ulubey ilçelerinin tamamı ile Altınordu ve Fatsa'nın ilçe merkezi dışındaki yerlerde eğitime ara verildi. Ayrıca, Ahmet Cürebal İHO, İMKB YBO, Akkuş  İmam Hatip Ortaokulu, Fatih Ortaokulu hariç Akkuş ilçesinde, Gülyalı Kız Anadolu Lisesi ve Doğa Okulları hariç Gülyalı ilçesinde, Perşembe Kırlı İlkokulu/Ortaokulunda ve Ünye'nin Pelitliyatak, Yenikent, Tekkiraz, Fatih Meydan, İnkur, Yeşilkent, Ataköy ve Erenyurt Mahallelerindeki okullarda (1) bir gün süreyle eğitim-öğretime ara verildiği belirtildi.

Bolu-Gerede 

Kar yağışı nedeniyle 15 Aralık 2016 Perşembe günü Gerede İlçemizde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimize 1 (bir) gün tatil kararı alınmıştır.

ŞIRNAK

 İlimiz Merkez, Uludere, Beytüşşebap ilçeleri ve bağlı köylerinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 14 Aralık 2016 Çarşamba ve 15 Aralık 2016 Perşembe günleri, 2 günlük Eğitim-Öğretime ara verilmiş olup aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılmaktadır . (Afet Konutları, Toptepe Köyü, İkizce, Kumçatı beldesi, Kasrik beldesi,  Akçay Köyü ve Kızılsu Köyündeki okullarda Eğitim-Öğretime devam edilecektir.)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.