20 Mayıs Cuma tatil mi? Yarın okullar tatil olacak mı?

19 Mayıs'ın bu sene perşembe gününe denk gelmesi akıllara 20 mayıs cuma günü de okullar tatil olur mu sorusunu getiriyor. Peki 20 Mayıs okullar tatil mi? Öğrencilerin merakla beklediği yarın okullar tatil olacak mı? Detaylar haberimizde.

20 Mayıs Cuma tatil mi? Yarın okullar tatil olacak mı?
19 Mayıs 2016 Perşembe 11:07

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm ülkede çoşkuyla kutlanıyor. Kamu kurumlarında ve okullar tatil. Öğrencilerin en çok merak ettiği ise 20 Mayıs yani yarın okullar tatil olacak mı? sorusu oluyor. 19 Mayıs tatilini 4 gün olmasını isteyen milyonlarca kişi için kesin haber geldi. Peki 20 Mayıs tatil mi, 19 mayıs tatili kaç gün olacak? 

19 Mayıs'ın bu sene perşembe gününe denk gelmesi, kamuda çalışan ve öğrencilerde 4 günlük tatil beklentisinin oluşmasına neden oldu. Geçtiğimiz yıllarda bazen perşembe gününe denk gelen resmi tatillere cuma günüde eklenerek, 4 günlük tatil yapılıyordu. Peki bu sene bu durum nasıl olacak? 

20 Mayıs Cuma okullar tatil mi?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) önceki yıllarda yaptığı açıklama ile bu sorunun cevabını rahatlıkla verebiliyoruz. 19 Mayıs kutlamalarının 19 Mayıs sabahı saat 07.00'da başlayıp, gece 24.00'da son bulduğu belirtilen açıklamaya bakarsak, 20 Mayıs Cuma günü okulların tatil olmayacağını söyleyebiliriz. 

İşte MEB tarafından yapılan açıklama;

2013-2014 eğitim ve öğretim yılı için ilgi (a) Çalışma Takvimi ilgi (b) Yönetmelik hükümleri çerçevesinde hazırlanıp merkez ve taşra teşkilatlarımıza duyurulmuştur.

Ancak, yürürlüğe giren ilgi (c) Yönetmeliğin 14/ 1 maddesi 05/05/2012 tarihli ve 28283 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan "Ulusal ve Resmî Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği"ne atıfta bulunularak düzenlenmiştir. Adı geçen Yönetmelikte Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı "19 Mayıs günü, Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'da karaya çıktığı saat olan 07.00'de başlar ve saat 24.00'te son bulur.

Buna göre, 20 Mayıs 2014 günü ortaöğretim kurumları için resmî tatil olmayıp, eğitim ve öğretim devam edecektir. Tüm illerimizin çalışma takvimlerini bu doğrultuda düzenlemeleri hususunda...

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim"

Açıklamaya baktığımızda 20 Mayıs Cuma günü ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitesi öğrencileri eğitim ve öğretimine devam edecektir.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.