6 Ocak 2016 Cuma hangi illerde okullar tatil olacak? Valilik kar tatili açıklaması

Çankırı ve Çorun'da yarın okullar tatil mi? Ankara, İstanbul, Bursa, Sivas, Yalova ve Trakya'da kar yağışı yoğun bir şekilde geliyor. Peki 06 Ocak 2017'de okullar tatil edilecek mi? Kar tatili ile ilgili MEB ve Valilik son dakika açıklamaları ve hava durumuna haberimizden ulaşabilirsiniz.

6 Ocak 2016 Cuma hangi illerde okullar tatil olacak? Valilik kar tatili açıklaması
05 Ocak 2017 Perşembe 21:43

Kar fırtınası yurdumuzu yeniden etkisi altına aldı. Uzmanlar, etkili kar yağışının bugünden itibaren etkisini göstereceğini belirtti. Peki hangi illerde kar tatili olacak? İç Anadolu Bölgesi'nde Ankara, Eskişehir, Kayseri, Sivas, Kırıkkale'de kar yağışı yoğun bir şekilde devam ediyor. Yarın okullar tatil olacak mı? İşte detaylar.

Yurdun orta kesimlerinde kar yağışı yeniden etkisini göstermeye başladı. Gece yarısından itibaren Ankara, Eskişehir ve Kırıkkale'de kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Peki 06 Ocak 2017 tarihinde eğitime ara verilecek mi? 

06 Ocak 2017 Hava Durumu

06 Ocak 2017'de kar yağışı Marmara'yı etkisi altına alacak. İstanbul, Yalova, Bursa ve Trakya'da Cuma günü etkili kar yağışı bekleniyor.  Gece yarısından itibaren kar yağışının başlayacağı ve gün boyunca devam edeceği ifade edildi. Uzmanlar kar yağışının öncekine göre daha şiddetli olacağını belirtti. 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin geneli çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Ota ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Ordu, Giresun ve Trabzon çevreleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile Erzurum, Bingöl, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak yağışların, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege ve Antalya'nın doğusunda kuvvetli yağmur ve sağanak, yarın (Cuma) öğle saatlerinden itibaren Trakya kesimi ve İstanbul Avrupa yakasında yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli kuvvetli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.




 

06 Ocak 2017 Kar Tatili 

Cuma gününden itibaren kar yapışı Marmara, Trakya ve Doğu Anadolu'nun bazı kesilerinde görülecek. Valilikler henüz kar tatili açıklaması yapmadı.  Hangi illerde Okullar tatil olduğunda haberimizden öğrenebilirsiniz. 

ÇANKIRI

Çankırı'nın 10 ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildiği bildirildi.

Çankırı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Ilgaz, Kurşunlu, Atkaracalar, Çerkeş, Orta, Şabanözü, Eldivan, Kızılırmak ve Korgun ilçelerinde okulların 6 Ocak Cuma tatil edildiği belirtildi.

''Yoğun kar yağışından dolayı İl Merkezi ve Merkeze bağlı köy okulları ile Bayramören İlçemiz haricindeki 10 İlçemizin genelinde öğrencilerimizin okullarına erişimde sıkıntı yaşamamaları için, 06.01.2016 Cuma günü eğitime ara verilmiştir.''

ÇORUM

Çorum'un İskilip ve Bayat ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “İskilip ve Bayat ilçelerinde olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle 6 Ocak 2017 Cuma günü eğitime bir gün ara verilmiştir" denildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.