Alana Geçiş, Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu yayımlandı

MEB Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Anadolu Teknik/Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş, Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzunu yayımladı.

Alana Geçiş, Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu yayımlandı
16 Mart 2017 Perşembe 16:59

MEB Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Anadolu Teknik/Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş, Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzunu yayımladı.

2017–2018 eğitim-öğretim yılı, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının ATP/AMP 10 uncu sınıf meslek alanlarına geçiş işlemleri 9 uncu sınıfın sonunda Çalışma Takvimine göre yapılacak.

ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI

Mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına geçiş için ortaöğretim kurumlarının 9 uncu sınıfını doğrudan geçen ve yılsonu başarı puanı en az 70 olan öğrenciler
başvurabilir.

Öğrenciler, 9 uncu sınıf Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı (Bakanlığımız Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 29/07/2015 tarihli ve 59 ile 63 sayılı Kararı Gereği “Dil ve Anlatım” ile “Türk Edebiyatı” derslerinin “Türk Dili ve Edebiyatı” adıyla birleştirilmesi) derslerinin yılsonu başarı puanları toplamının aritmetik ortalamasına göre sıralanırlar ve oluşan puanlarına göre yerleştirilirler.

9 uncu sınıf yılsonu başarı puanı eşit olan öğrencilerden sırasıyla Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı derslerinin yılsonu başarı puanı yüksek olanlara öncelik verilir. ATP meslek alanlarını seçmek isteyen öğrenciler, kendi okulları ve diğer okullarda bulunan alanları da tercih edebileceklerdir.

Denizcilik ATP müracaat edecek öğrenciler Madde 1.2 Denizcilik Alanına Başvuru Şartlarını taşıması gerekmektedir.

AMP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI

Alana yerleştirme puanı, öğrencinin ortaokul sınıflarının yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %40’ı ile 9 uncu sınıf yılsonu başarı puanının %60’ı toplanarak belirlenir.

AMP meslek alanlarını seçmek isteyen öğrenciler, kendi okulları dışındaki diğer okullarda bulunan alanları da tercih edebileceklerdir.

Anne ve/veya babasına ait çalışır durumda bir işyeri bulunanlar istemeleri hâlinde; işyerini ve mesleğini ilgili meslek kuruluşlarından belgelendirmeleri şartıyla bu işyerindeki meslekle ilgili alana tercihleri doğrultusunda yerleştirme yapılacaktır.

TERCİH İŞLEMLERİ

Tercihler 15-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

Tercih işlemleri veli tarafından bireysel olarak e-Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır. Ancak internetten başvuru yapamayan veliler için EK-1 ve/veya EK-2 formların doldurulup imzalı olarak okul idaresine verilmesi durumunda veli adına okul idaresince de bireysel başvuru ekranından başvuru yapılabilecektir.

Tercih başvurusu, ilan edilen meslek alanının tercih kodunun adayın öncelik sırasına göre sisteme girilmesiyle olacaktır.

9 uncu sınıf öğrencileri mutlaka AMP için tercih yapacaktır. Şartları tutan öğrenciler istemeleri halinde ATP için tercih yapabilirler. AMP ve ATP için tercih yapılırken ayrı ayrı tercih formlarında en fazla 15 şer tercih yapılabilecek olup öğrenciler öğrenim gördükleri okulun dışındaki okul ve alanları tercih edebileceklerdir.

AMP de tercih yapan öğrenciler tercihleri arasında bulunan okul ve alana yerleşemedikleri takdirde kayıtlı bulunduğu okulun 10 uncu sınıf alanlarında boş bulunan kontenjanlara puanları dikkate alınarak okul müdürlüğünce yerleştirilecektir.

MBY sınavı ile öğrenci alacak denizcilik alanını tercih edecek öğrencilerin kılavuzda belirtilen tarihlerde bu sınavlara girmiş olmaları gerekir. Sınava girmemiş olan ya da sınavda başarısız olan öğrenciler ile olumlu sağlık raporunu alamayanlar denizcilik alanını tercih edemeyeceklerdir. Bu durumda olan adaylara okulunda gidebileceği başka bir alanın bulunmaması durumunda diğer alanları tercih etmeleri için e-Okul Sistemi izin verecektir.

Okullarında sadece 1 (bir) alan bulunan öğrenciler mutlaka başka okul ve alanları tercih etmek durumundadır.

Bireysel başvuru yapmayıp EK-1 ve EK-2 formlarını teslim etmek suretiyle başvuru yapacak olan adayların tercih bildirim formlarının e-Okul Sistemine hatasız ve eksiksiz olarak girilmesi okul müdürlüğünün sorumluluğundadır.

e-Okul Sistemine meslek alanı tercihleri girilmemiş öğrenciler merkezi yerleştirme ile yerleştirilemeyeceğinden tüm öğrencilerin tercih yapması sağlanacaktır.

Yapılan tercih başvuruları okul müdürlüğü tarafından e-Okul Sisteminde onaylanacaktır. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme onaylama işleminden önce yapılacaktır. e-Okul Sisteminde onaylanan tercihlerin çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecektir.

Tercih ve yerleştirme ile ilgili bilgilendirmeler http://www.meb.gov.tr, http://mtegm.meb.gov.tr adreslerinden başvuru, tercih ve yerleştirme işlemleri ise https://e­okul.meb.gov.tr adresinden yapılacaktır.

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ İLANI

ATP ve AMP yerleştirme sonuçları 9 Haziran 2017 saat 15:00 da ilan edilecektir.

Sonuçlar https://e-okul.meb.gov.tr ve Veli Bilgilendirme Sisteminden duyurulacaktır. Ayrıca 8383 Mobil Bilgilendirme Servisine üye olan velilerin cep telefonlarına kısa mesaj (SMS) gönderilecektir.

Detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.