Cebeci Ortaokulu, Oyunumu Kodluyorum ödüllü yarışma düzenliyor

Ankara Cebeci Ortaokulu, Hacettepe Stem Makers Lab, TUBİTAK, EBA, Roketsan ve Havelsan işbirliği ile Ankara Geneli Ortaokullar Arası "Oyunumu Kodluyorum" yarışması düzenliyor. Cebeci Ortaokulunun imza attığı bu projeye katılma şartları nelerdir? Detaylar haberimizde.

Cebeci Ortaokulu, Oyunumu Kodluyorum ödüllü yarışma düzenliyor
25 Mart 2017 Cumartesi 21:35

Ankara Cebeci Ortaokulu, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatirlüğünde, önemli bir porjeye imza attı. Cebeci Ortaokulu,  Hacettepe Stem Makers Lab, TUBİTAK, EBA, Roketsan ve Havelsan işbirliği ile Ankara Geneli Ortaokullar Arası "Oyunumu Kodluyorum" yarışması düzenliyor.

“Çipe hakim olan dünyaya hakim olur” anlayışı ile Cebeci Ortaokulu, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde Hacettepe Stem Makers Lab, TUBİTAK, EBA, Roketsan ve Havelsan işbirliği ile Ankara Geneli Ortaokullar Arası "Oyunumu Kodluyorum" yarışması düzenliyor. Gelecek yıl Türkiye geneli yapmayı planlıyor.

21. yüzyılda çocukların sahip olması gereken en temel beceriler; yaratıcılık, eleştirel düşünme, iletişim ve işbirliği olarak tanımlanmaktadır.  Bu becerilerinin kazandırılmasında teknolojinin önemi bir araç olduğu düşünülmektedir. Öğrencilerin tüketen nesiller yerine üretmeye dönük, sistematik düşünen, problem çözebilen, olaylar arasındaki ilişkileri görebilen, yaratıcı düşünebilen bireyler yetiştirmek, hem öğrencilerimiz hem de ülkemizin kalkınması için önemli olduğu görülmektedir. Türkiye’de 29 milyon oyuncu zamanının yüzde 70’ini oyun oynayarak geçirmektedir. Bu yarışma ile öğrencilerin çağımızda önemli bir pazar haline gelen “oyun”  tasarlama becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Cebeci Ortaokulu-kodlama

Yarışmanın Amacı:

-- Öğrencilerimizin 21. yüzyılda temel beceriler; yaratıcılık, eleştirel düşünme, iletişim ve işbirliği gibi beceriler etrafında birleşmesini sağlamak,
-- Teknoloji bir araç olarak kullanabilen, üreten bireyler gelişmesini desteklemek,
-- Girişimci bireylerin önünü açmak,
-- Öğrencilerin kod yazma becerilerinin geliştirilmesi,
Avantajlı ve dezavantajlı bölgelerde yaşayan öğrencilere aynı fırsat noktasında birleştirmek,

Yarışmaya Kimler Katılabilir?

Yarışmaya Ankara genelinde resmi/ özel tüm ortaokullar katılabiliyor. Yarışmada herhangi bir konu sınırlaması bulunmamakta. Tüm ortaokulların girişimci ve bilişimci ekiplerinin yarışmaya katılımı bekleniyor. Ekip olarak sağlanacak olan yarışmada büyük ödül 3000 tl, danışman öğretmene ise 1000 tl. yarışmaya katılan herkes kazanıyor. Ödül töreni 25 Mayıs 2017, yarışma hakkında detaylı bilgiye http://cebeciortaokulu.meb.k12.tr/  linkinden ulaşılabilir.

Yarışmaya Katılım Şartları

1) Yarışmaya özel ve devlet okullarında eğitim öğretim gören ortaokul öğrencileri katılabilirler. Her okuldan 1 den fazla ekip yarışmaya katılabilecektir.

2) Yarışmaya ekip olarak katılım sağlanmalıdır. Her ekip en fazla 3 öğrenciden ve 1 rehber öğretmenden oluşmalıdır. Aynı öğretmen okulundaki tüm ekiplere rehberlik edebilecektir.

3) Her ekip, yarışmaya sadece bir oyunla katılabilir.

4) Yarışmaya katılan eserlerin daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış veya yayınlanmamış olması gerekmektedir.

5) Yarışmaya gönderilecek eserlerde:

a) Ekipler tasarladıkları oyunu çalıştıran programı belirterek okul adresinden alacakları başvuru ve doğruluk beyanı formu ile cd ya da flash bellek ile okulun adresine yollayacaklardır.

b) Oyunların kaynak kodlarını içeren dosya (cd ya da flash bellek) olarak dosyaya eklenmelidir.

c) Ekipler tasarladıkları oyunu ve amaçlarını anlatan bir görsel (mp4 formatında en fazla 5 dakika uzunluğunda) bir video eklemelidirler.

d) Eserlerin özgün nitelik taşıması gerekmektedir. Konuyla ilgili olarak, başvuru formunun ekinde yer alan ve yarışmacı tarafından doldurup imzalanan " Doğruluk Beyanı" esastır. İhtilaflı durumlarda Cebeci Ortaokulu sorumlu tutulamaz.

6) Oyunlar şiddet, kin, nefret ve ayrımcılık ifadeleri ile yasal suç unsurları içermemelidir. Bu husustaki sorumluluk danışman öğretmene aittir.

Başvurular Nasıl ve Ne Zaman Yapılacak?

Yazılı metin ve görsel ögelerin, (CD/DVD, flash bellek) 3’er kopyasının ve “Başvuru Formu” ve "Doğruluk Beyanı" ile birlikte aynı zarfa konularak, 12 Mayıs 2017 tarihi mesai saati bitimine (17.00) kadar “Cebeci Ortaokulu Hamamönü, Talat Paşa Bulv. 129 Altındağ/Ankara” adresine kargo veya posta ile gönderilmesi ya da teslim makbuzu karşılığında elden teslim edilmesi gerekmektedir. Son başvuru tarihinden sonra gönderilen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır. Postadan doğacak gecikmelerden Cebeci Ortaokulu Müdürlüğü ve Altındağ İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü sorumlu değildir.

Oyunumu Kodluyorum Yarışması ile ilgili detaylara ulaşmak için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.