CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, MEB Bakanı İSmet Yılmaz'ın yanıtlaması için TBMM'ye sonu önergesi verdi. Tarhan, okullardaki sınıf mevcudunun 40'ı bulduğu bir ortamda eğitimin verimli olamayacağını ifade etti. İşte Tarhan'ın eğitim ile ilgili verdiği soru önergesine haberimizden ulaşabilirsiniz.
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Milli Eğitim Bakanı (MEB) İsmet Yılmaz’dan cevaplamasını istediği soru önergesini sundu. Eğitim hayatında kendisine gelen şikayetleri belirten Tarhan, özellikle sınıflardaki öğrenci mevcudunun fazlalığı, dağıtılmayan kitapların olmasının sorun olduğunu ifade etti. CHP'li Tarhan böyle bir ortamda eğitimin verimli olamayacağını da sözlerine ekledi.
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Bazı sınıfların mevcutlarının 40’ı bulduğu şikayetlerinin de kendisine iletildiğini, dağıtılmayan kitapların da olduğunu söyledi. Tarhan, böyle bir ortamda verilen eğitimin de verimli olamayacağını ifade etti.
Başbakan’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı Orta Vadeli Plan çerçevesinde eğitim sistemindeki değişikliklere ilişkin konuları da Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a soran CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan açıklamasında; “Eğitim bir ülkenin gelişmesinde temeli oluşturuyor. Bu nedenle herhangi bir değişiklik ya da yeni bir uygulamada çocukların psikolojisini nasıl etkileyeceği ve sistemin yeterli olup olmadığı gibi pek çok konuda detaylı analizler gerekiyor. Yani bir hazırlık süreci gerekiyor. Deneme yanılma yönteminin özellikle Milli Eğitim’de kabul edilemez olduğunu yaşayarak gördük.” dedi.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemi ile TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde Tarhan'ın cevap beklediği sorular şu şekilde;
-2016 Temmuz ayından bu yana ihraç edilen ve görevden uzaklaştırılan öğretmen sayısı kaçtır?
-Hangi branştan -her biri ayrı ayrı belirtilmek üzere-kaç öğretmen görevden uzaklaştırılmıştır?
-Açığa alınan öğretmenlerden kaçı yeniden göreve döndürülmüştür?
-Görevden almalar nedeni ile öğretmen ihtiyacının doğduğu ve sınıflarda birleştirilmeye gidildiği bilgisi doğru mudur?
-Büyük kentlerde 40’ı geçen sınıf mevcutları için önlem alınması, yeni derslik açılması ve ivedi olarak öğretmen atanması düşünülmekte midir?
-Kocaeli’nde ilk, orta ve liselerde sınıf mevcutları ortalama kaç kişidir?
-50’yi geçen sınıf mevcudunun olduğu kaç okul vardır?
-Sınıf mevcutlarının fazlalığı nedeniyle Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne iletilen şikayetler dikkate alınarak, yeni derslik açılan okul bulunmakta mıdır?
-Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasının üzerinde 20 gün geçmesine rağmen pek çok ders kitabı öğrencilere ulaştırılmamasının sebebi nedir?
- Ders kitabı eksikliği ne zaman ve nasıl giderilecektir?
-2017-2018 Eğitim – Öğretim yılından itibaren yabancı dil ağırlığının arttırılacağı açıklanmıştır. Çok sayıda öğretmenin ihraç edildiği ve yeterli öğretmen ataması yapılmadığı bir ortamda bu eğitim nasıl verilecektir?
-Gelecek yıl 5’inci sınıfta öğrenim görecek öğrenci sayısı kaçtır?
-İngilizce, Fransızca ve Almanca branşlarında görev yapan kaç öğretmen bulunmaktadır?
-Arapça, yabancı dil ağırlıklı 5’inci sınıflarda zorunlu mu yoksa seçmeli mi olacaktır? Arapça öğretebilecek düzeyde eğitim ve formasyon almış öğretmen sayısı kaçtır?