Ders saatleri değişiyor mu?

Hükümet kararıyla yaz/kış saati uygulamasının kalıcı olarak bitirilmesiyle çocukların zifiri karanlıkta yollara düşerek okula başlaması velilerin tepkisini çekmeye devam ediyor. Peki MEB öğrencilerin bu sorununa bir düzenleme getirecek mi?

Ders saatleri değişiyor mu?
15 Aralık 2016 Perşembe 14:22

Kalıcı yaz saati uygulamasının temel amacı enerji tasarrufu sağlamak olarak açıklandı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Yaz Saati Uygulaması Etki Analiz Sonuç raporuna göre, uygulama ile yılda yaklaşık 1 milyar liralık tasarruf sağlanabileceği hesaplandı. Karar alındığı dönemde en çok etkilenecek olan kesimin öğrenciler olacağı tahmin edilmişti.  

İkili eğitim veren okullarda öğrenciler sabahın köründe okula gidiyor, akşam zifiri karanlıkta çıkıyorlar. Aileler çocuklarının güvenliğinden endişeli. Bu nedenle yaz saatinin kalıcı olmasına yönelik sosyal medyada da “Saatler yeniden geri alınsın” başlığı ile imza kampanyası başlatıldı.  Yetkililer, son 15 gündür uygulamaya yönelik şikayetlerin arttığını belirterek, şimdilik şikayetlerin toplandığını ve konunun değerlendirileceğini kaydettiler.

Yaz saati uygulamasının tüm yıla yayılması ve günlerin kısalmasıyla öğrencilerin alacakaranlıkta okula gitmek zorunda kalması isyanını Milli Eğitim Bakanlığı duydu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın kalıcı yaz saati uygulaması ile ilgili “geri adım atılmayacağını” açıklamasının ardından Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, dün Milli Eğitim Bakanı Yılmaz ile görüştü. 

Yılmaz’ın, ders zilinin daha geç çalması ile ilgili çalışmanın yapılacağını, tüm il milli eğitim müdürlüklerine gönderilecek bir genelge ile sorunun il bazında çözüleceğini söylediğini aktardı. Nazlıaka’nın, düzenleme için “Bir servis kazasını, bir felaketi mi bekliyorsunuz” dediği ifade edildi. Yılmaz’ın ise “ders zilinin daha geç çalması için çalışma yapılacağını, tüm il milli eğitim müdürlüklerine genelge gönderileceğini, böylece sorunun il bazında çözüleceğini” söylediği öğrenildi.

Nazlıaka'nın "Milli Eğitim Bakanıyla görüştüm. Öğrencilere özel bir uygulamanın müjdesini şimdiden vereyim" açıklamasının ardından öğrenci ve velileri Milli Eğitim Bakanlığından merakla bir açıklama bekliyor.

GÖZLER VALİLİKLERE ÇEVRİLDİ

Bakanlık yetkilileri, ders saatlerini belirleme ve değiştirme yetkisinin valiliklerde olduğunu anımsatarak, "Ders saatlerini belirleme yetkisi valiliklerde. 20 Mayıs 2016 tarihli genelgenin dışında valiliklere gönderilecek yeni bir genelge yok" bilgisini verdiler.

Mevzuata göre Milli Eğitim Bakanı imzasıyla her yıl yayımlanan Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimi Genelgesinde okulların eğitim öğretime başlama, yarı yıl tatili ile eğitim öğretimin bitiş tarihleri yer alıyor. 20 Mayıs 2016 tarihli genelgenin ikinci maddesinde bu tarihler dikkate alınarak çalışma takviminin valiliklerce düzenleneceği hükmü yer alıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.