Destekleme ve Yetiştirme Kursları Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen Destekleme ve Yetiştirme Kursları başladı.

Destekleme ve Yetiştirme Kursları Başladı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Dershanelerin kapatılmasının ardından MEB tarafından uygulamaya alınan Destekleme ve Yetiştirme Kursları resmen başladı. Öğrencilerin ders takviyesi yapmasını ve kendilerini geliştirmesini amaçlayan sistemde 2 milyon 700 bin kadar öğrenci bulunuyor. Kurslar kapsamında ders verecek öğretmen sayısı ise 29 bini ücretli öğretmen olmak üzere 266 bin olarak belirlendi.

9 Ekim'e kadar sürecek kayıtlarla yeni dönemde kurs alacak öğrencilerin tam sayısının ortaya çıkacağı belirtilirken son günlerdeki rekor başvuru sayısı rakamın 5 milyona ulaşması beklentilerini güçlendirdi.

Anadolu Ajansı'na konuşan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt okulların yüzde 95'inde bu kursların açıldığını söyledi. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.