E-okul veli bilgilendirme sistemi 2016 e-okul vbs giriş

E-Okul sistemi üzerinden öğrenciler ve veliler, elektronik ortamda bilgi sahibi olabiliyor. Velilerin, öğrenci durumlarını rahatlıkla takip edebildiği E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi nedir? e-okul VBS öğrenci girişi nasıl yapılır? E-okul VBS karne sonuçları ile ilgili detaylar haberimizde.

E-okul veli bilgilendirme sistemi 2016 e-okul vbs giriş
31 Mayıs 2016 Salı 12:35

E-Okul sistemi MEB tarafınan geliştirilen elektronik bir bilgilendirme ortamıdır. Yaz tatiline gününe az bir zaman kala, öğrencileri ve velileri karne heyecanı sardı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen E-Okul sistemi üzerinden öğrenciler ve veliler, karne durumları, devamsızlık gibi özellikleri kolayca öğrenebiliyor. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) üzerinden Veliler, çocuklarının okuldaki eğitim durumlarını evden ve işten internet üzerinden rahatça ulaşarak bilgi sahibi olabiliyor. Peki e-Okul VBS nedir? E-VBS giriş nasıl yapılır?


E-OKUL VBS NEDİR?

Velilerin öğrenciler ile ilgili birçok veriye ulaştığı E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, MEB tarafından geliştirilen ve geliştirilmeye devam eden elektronik ortamda veli bilgilendirme sistemidir. Veliler bu sisteme girerek, öğrencilerin, devamsızlık durumları, sınav tarihlerini, ders notlarını ve nakil işlemlerini rahatlıkla öğrenebiliyorlar.

E-Okul VBS ile veliler okul ve öğretmenler tarafından yapılan duyurulara ulaşabilir, öğrencilerin ders programlarını rahatlıkla takip edebilir.


E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ (VBS) GİRİŞ NASIL YAPILIR?




E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne (e-Okul VBS) giriş yapmak oldukça kolay. Veliler, "https://e-okul.meb.gov.tr"  adresinde tıklayarak, ekrana gelen sayfada, Veli Bilgilendirme Giriş bölümünden giriş yapabiliyorlar.

Giriş yapmak isteyen Veliler, Öğrenci T.C Kimlik Numarası, Öğrenci Numarası ve  resimdeki karakterleri doğrulayıp e-Okul Veli Bilgi Sistemi’ne (VBS) giriş yapabilirler.

E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapan veliler öğrencilerin, devamsızlık durumlarını, not bilgilerini, öğretmen ve okul duyurularını, ders programı, nakil işlemleri ve öğrencilerin okuduğu kitap listesi bilgilerini anlık olarak takip edebiliyorlar.  

E-OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL VBS ANDROİD UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL VBS iOS UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ



 
 


Etiketler; #e-okul vbs
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.