Engelli bireylerin destek eğitim giderleri belirlendi

MEB, özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmını, bireysel eğitim için aylık 545 lira, grup eğitimi için aylık 153 lira olarak belirledi.

Engelli bireylerin destek eğitim giderleri belirlendi
09 Şubat 2018 Cuma 13:17

Millî Eğitim Bakanlığının 2018 Yılı Merkezi Bütçe Uygulama Tebliği, Resmi Gazete´de yayımlanarak, 1 Ocak´tan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Buna göre, özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı, katma değer vergisi hariç olmak üzere bireysel eğitim için aylık 545 lira, grup eğitimi için aylık 153 lira olarak tespit edildi.

Belirlenen tutarlar, Millî Eğitim Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten, bu tutarları aşan kısmı ise ilgililer tarafından karşılanacak.

Söz konusu tebliğde yer almayan hususlarda, Millî Eğitim Bakanlığınca yapılacak düzenlemeler esas alınacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.