"İstiklâl Şairini İstikbale Taşımak"

Bakan Yardımcısı Erdem, "İstiklâl Şairini İstikbale Taşımak" konulu panele katıldı. Erdem, "Mehmet Akif, İstiklâl Savaşı sırasında arkadaşı Eşref Edip ile şehir şehir gezerek vaazlarıyla, yazılarıyla Anadolu´da bağımsızlık ateşini hazırlamış, Kuvayı Millîye ruhuna can katmıştır." dedi.

"İstiklâl Şairini İstikbale Taşımak"
14 Mart 2017 Salı 17:40

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, İstiklâl Marşı´nın Kabulünün 96´ncı Yıl Dönümü dolayısıyla, "Anadolu Mektebi Okuma Grubu" ile Türk Tarih Kurumunca düzenlenen "İstiklâl Şairini İstikbale Taşımak" adlı panelde yaptığı konuşmada, Ersoy´un İstiklal Marşı´nın Türk milletine ait olduğunu belirttiğini ve bu nedenle eseri "Sefahat" isimli kitabına almadığını aktardı.
 
"Kendini şiirleri, fikirleriyle Türkiye´ye adamış bir dava adamı" olarak tanımladığı Ersoy´un hayatının ilhamlar, dersler ve örneklerle dolu olduğuna işaret eden Erdem, "Mehmet Akif, İstiklal Savaşı sırasında arkadaşı Eşref Edip ile şehir şehir gezerek vaazlarıyla, yazılarıyla Anadolu´da bağımsızlık ateşini hazırlamış, Kuvayı Millîye ruhuna can katmıştır. Mehmet Akif, şiirleriyle, idealleriyle, mütevazi hayatı ve karakteriyle örnek bir şahsiyet ve milletimiz için mühim bir ilham kaynağıdır." diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından, Anadolu Mektebi Okuma Grubu’nda bulunan lise öğrencileri, Mehmet Akif Ersoy ile ilgili hazırladıkları yazıları katılımcılarla paylaştı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.