KDK'dan YGS mağdurları için yeni düzenleme önerisi - Yeni sınav hakkı

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), YGS mağdurları için yeni bir çalışma yapacak. KDK, YGS sınavına başvuru yapıp ücreti ödediği halde sınava giremeyen 102 bin adaya yeni bir sınav hakkı verilmesi için çalışma başlattı.

KDK'dan YGS mağdurları için yeni düzenleme önerisi - Yeni sınav hakkı
13 Nisan 2017 Perşembe 13:59

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) mağdurları içim yeni düzenleme yapmaya hazırlanıyor. YGS mağdurlarına yeni sınav hakkı tanınması için KDK, ÖSYM'ye tavsiye kararında bulunacak.

Sınava girmelerine rağmen, sınavları iptal edilen 50 öğrencinin kazanılmış haklarına kavuşturan KDK bu seferde sınava giremeyen 102 bin aday için çalışmaya başladı. Milliyet yer alan haberde  ÖSYM ve YÖK’ün yeni bir sınav hakkına önce sıcak bakmadığı ama eskisi kadar karşı çıkmadığı belirtildi.

Başdenetçi Şeref Malkoç, 15 dakika kuralı ile ilgili  "Gazetelerde okudunuz ağlayan, üzülen bir yılım heba oldu diyenler vardı. Bunun telafisi yok. Hatta intihara teşebbüs edenler bile olmuş. Bazı veliler bize müracaat etti. Hemen harekete geçtik. ÖSYM’deki arkadaşlarla, YÖK’le, uzmanlarla görüştük. Anayasa temel haklar vardır. Kanunla düzenleme yaparken dahi bu hakkın özüne dokunamazsın. İlacıyla gelen öğrencinin sınavını bile iptal etmişler. Bizim uğraşmamız sonucu iptallerini geri aldılar. Sınava yetişemeyen öğrencilerle ilgili çalışmamız sürüyor. Yüzlerce öğrencinin hakkı geri alındı. Bu kurum bu işe yarıyor. Bundan sonra daha çok göreceksiniz" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.