'Kodlama' dersi Mayıs ayında müfredata eklenecek!

Okullara 'Kodlama' dersi geliyor. Dersin Mayıs ayında müfredata eklenmesi bekleniyor.

'Kodlama' dersi Mayıs ayında müfredata eklenecek!
07 Nisan 2016 Perşembe 14:53

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfredata eklenecek yeni ders için çalışmaları hızlandırdı. 'Kodlama' dersinin Mayıs ayında kesin müfredata eklenmesi bekleniyor.

Kodlama dersinin müfredata eklenmesine ilişkin, MEB'in Oracle, Google ve İntel gibi birçok firma ile görüştüğü öğrenildi. Firmalardan çalışmalara katılan bazı temsilciler, kodlama dersinin Mayıs ayında müfredata girmesine artık kesin gözüyle bakıldığını belirtti. 

Edinilen bilgilere göre, 'Kodlama' dersi ilkokuldan itibaren her kademede en az 4-6 saat okutulması planlanıyor. 

TEOG'a da eklenecek!

Uzmanlar, Bakanlık yetkilileri ile yapılan görüşmeler neticesinde 'Kodlama' dersinden soruların en geç 2 yıl içinde TEOG sınavında da çıkmasının planlandığını belirtti. Ayrıca bu konuda konuda ciddi çalışma yapıldığını ifade eden yetkililer, TÜBİTAK başta olmak üzere Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının da bu konuya ciddi şekilde odaklanarak katkı sağladığını de kaydetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
üretim=bilişim - 8 yıl önce
hadi inşAllah...Bu haberler umarım birgün gerçek olur
Misafir Avatar
MeteReizz - 8 yıl önce @üretim=bilişim
Erdem sınav kodlama dersi kısacası
Misafir Avatar
Erdem kurt - 8 yıl önce @üretim=bilişim
Kodlama nasıl bir şeyki
Avatar
main - 8 yıl önce
bakan değişti artık gelmez
Avatar
Hakan - 8 yıl önce
özel sektör bilgi.programcılarını "teknik servis" olarak kullanıyor kamuyada giremiyoruz önlisans mezunlarına birde 4 yıllık bilgisi 2 yılda öğretilmeye çalışılıyor .kodlamada 2 kişi sadece sınıfı geçti bize