KYK 2. yedek yurt yerleştirme sonuçları belli oldu

KYK tarafından yapılan yedek yerleştirme 2. dönemi bugün açıklandı. KYK yurt sonuçlarını sayfamızdan sorgulayabilirsiniz. KYK yurt başvurularında istenen belgeler neler ve burs başvurusu ne zaman açıklanacak ? Tüm merak ettikleriniz haberimizde;

KYK 2. yedek yurt yerleştirme sonuçları belli oldu
17 Eylül 2016 Cumartesi 17:01

KYK yurt sonuçları belli oldu. KYK tarafından bu sene ilk defa uygulanan uygulama ile yurtlara yedek yerleştirme 3 dönemde 9 Eylül, 17 Eylül ve 22 Eylül’de yapılması kararlaştırıldı. Bugün 17 Eylül Cumartesi günü KYK 2. yedek yurt sonuçları belli oldu. KYK burs başvuruları için ise yetkililerden henüz bir açıklama yapılmazken başvuruların bu ay sonuna kadar açılması bekleniyor.

KYK, 22 Eylül’de 3. yedek yurt yerleştirme sonuçları açıklanacak.
Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde KYK, asıl yurt yerleştirme sonuçlarını 2 Eylül’de açıkladı. Yurt başvurusu yapan 383 bin 538 öğrenciden 162 bin 599 öğrenci KYK yurtlarına yerleştirilirken kalan 202 bin 121 öğrenci ise yedek sırasında 3 dönem halinde yerleştirilmesi sağlanacak. Yedek yerleştirilmeler, KYK tarafından açıklamalar doğrultusunda 22 Eylül’den belirli aralıklarla devam edilecek.

KYK'ya Kayıtta İstenilen Belgeler

1. Öncelik Belgesi (Önceliği Olanlar İçin)
2. 4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf
3. % 40 ve üzeri engelli ebeveyni olanların (Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor)
4. Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/ dekontu
5. 18 yaşından küçükler için Kurum internet sayfasından temin edilen ve doldurulan Aile İzin Onay Belgesi
6. Aynı öğretim döneminde yükseköğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi, kayıt tarihinden itibaren bir ay içinde ibraz edilecektir.

Verilen süre içinde ilgili yurt müdürlüklerine kayıt yaptırmayan öğrenciler, haklarını kaybedeceklerdir.


KYK 2. YEDEK YURT SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.