MEB Bakan Yardımcısı Orhan Erdem: "El Yazısından vazgeçilmedi"

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, gelecek yıl el yazısının kaldırılması ile ilgili merak edilenlere yanıt verdi. Erdem dik temel harflere geçilmesi ile ilgili değerlendirmede bulundu. Peki el yazısı kaçıncı sınıftan itibaren kullanılacak? İşte detaylar.

MEB Bakan Yardımcısı Orhan Erdem:  "El Yazısından vazgeçilmedi"
05 Nisan 2017 Çarşamba 13:18

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AA muhabirinin sorularına yanıt verdi. Yeni Eğitim ve Öğretim Döneminde dik temel harflere geçilmesi ile ilgili konuşan Erdem, bu durumun el yazısından vazgeçmek olmadığını söyledi.  

El Yazısı Ortadan Kalkmayacak

2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılında dik temel harflerle ses temelli okuma yazma öğretimi dönemine geçilecek olmasının, el yazısından vazgeçildiği anlamına gelmediğini belirten Erdem, çocukların 3. sınıfta el yazısını öğreneceklerini söyledi.

El yazısının çocuklar için zor olduğuna işaret eden Erdem, "El yazısı malum hep gündemdeydi. Çocukların el kaslarındaki gelişme o yaşlar için el yazısına uygun değil. Zaten el yazısını terk etmiyoruz ama ilk 2 yıl düz yazıyla, daha sonra el yazısıyla öğrenecekler. Çocuklar, veliler, öğretmenler zorlanıyordu. Ortaya çıkan yazı çok karışıktı, istenilen düzeyde olmuyordu. Bu sistemle daha rahat olacak. Bu Milli Eğitimin durup dururken aldığı bir karar değil, uzmanların, eğitim alanındaki değerlendirmelerle velilerin ortak kararıdır." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.