MEB ile YÖK arasında yeni bir protokol imzalandı!

MEB ile YÖK, yeni bir düzenleme yaparak, 1416 sayılı Kanun kapsamında yurtdışına gönderilen personelle ilgili sorunlar için yeni bir protokol imzaladılar.

MEB ile YÖK arasında yeni bir protokol imzalandı!
20 Haziran 2016 Pazartesi 11:17

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Yükseköğretim Kurumu (YÖK) aradında yeni bir protokol imzalandı. İki kurum arasında imzalanan protokol sayesinde, 1416 sayılı Kanun uyarınca yurtdışına gidenlerin mecburi hizmetiyle ilgili çıkan sorunların çözülmesi öngörülüyor.

MEB ile YÖK sert resmi yazılarla aralarındaki protokolü fesih etmiş ve bu sert resmi yazılar üzerine sorunun Kanun ile çözümlenmesi için Meclise tasarı sevk edilmişti. 

Herkes Meclis'ten çıkacak kararı beklerken MEB süpriz bir açıklama yaptı ve MEB ile YÖK arasında yeni bir prokol imzalandığını belirtti.

MEB ile YÖK arasında yurt dışında lisansüstü öğrenim görecek öğrencilerin seçimi, öğrenimlerinin takibi ve mecburi hizmet yükümlülüklerine ilişkin iş ve işlemlerini kapsayan protokol imzalandığı bildirildi.

MEB'den yapılan yazılı açıklamada, Bakanlık ile YÖK koordinatörlüğünde kamu kurum ve kuruluşlarının yetişmiş personel ve üniversitelerin öğretim elemanı ihtiyaçlarını karşılamak üzere, yurt dışında lisansüstü öğrenim görecek öğrencilerin seçimi, öğrenimlerinin takibi ve mecburi hizmet yükümlülüklerine ilişkin iş ve işlemlerini kapsayan protokol imzalandığı kayedildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.