MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'den ders saatleri ve müfredat değişikliği ile ilgili açıklama

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, katıldığı televizyon programında, eğitim sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tekin, ders saatleri konusunda ve müfredat konusunda değişiklik yapılabileceğini belirtti.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'den ders saatleri ve müfredat değişikliği ile ilgili açıklama
03 Haziran 2016 Cuma 13:36

Milli Eğitim Bakanlı Müsteşarı Yusuf Tekin, 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Müfredatında değişiklik yapılacağını açıkladı. Yeni dönemde ders kitaplarında bulunan rahatsız edici ifadelerin kaldırılacağını belirten Yusuf Tekin, müfredatın hafifletileceğini ve ders saatlerinin azaltılacağını söyledi.

Eğitim gören öğrencilerin haftalık ders yükünün çok fazla olduğunu dile getiren Tekin, derslerin birleştirilebileceğini, ders satlerinin azaltılabileceğini ifade etti. Konu ile ilgili akademik heyetten öneri alınacağını söyleyen Yusuf Tekin, "En büyük eleştiri, çocukların farklı etkinliklere zaman ayıramamaları. Müfredat hafifletilecek. Bu kadar ağır bir yüke ihtiyaç olmayabilir. Elimize gelen verilere göre karar verilecek" dedi.

Okullarda okutulan bazı ders kitaplarında rahatsız edici ifadelerin bulunduğuna dikkat çeken Yusuf Tekin, kitapların düzenleneceğini ve 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılında kullanılabileceğini belirtti. Yusuf Tekin, "Bazı ders kitaplarımızda ayrıştırıcı, ötekileştirici ifadeler var. Toplumlar arası sınıf oluşturucu ifadeler ayıklanacak. Kültürel, tarihsel birlikteliği sağlayan yeni içeriklerin dahil olması söz konusu olacak. Bu yıl öğretmen arkadaşlarımızla her ders bazında toplantılar yapıldı. İçeriğine dokunmadan, görsel, yazılı ifadeler, görüntüler, yönlendirmeler varsa onların ders kitaplarından çıkarılmasıyla ilgili olarak kitabın yazarı ve yayınevleriyle görüşmeler yapıldı. Hatalar düzeltildi. Yeni eğitim yılında kitaplardaki rahatsız edici ifadeleri değiştirilip ihale süreci başlatıldı." dedi.

Müfradatın değişmesi hususunda görüşlerini paylaşan MEB Müşteşarı Yusuf Tekin, konu ile ilgili nihai bir çalışmanın olmadığı, çalışmaların ilgili genel müdürlükler tarafından yürütüldüğü ve bu yaz itibariyle tamamlanacağını dile getirdi. En son kararı Talim ve Terbiye Kurulunun vereceğini söyleyen Yusuf Tekin, Önümüzdeki yıl yeni müfredatla ilgili bir çalışma yapmamız mümkün değil. Ancak bunun önümüzdeki yıl kurulda çalışmaların tamamlanması ve bir sonraki yıl hayata geçirilmesi olabilir" dedi.
 


Etiketler; #yusuf tekin
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
irfan - 8 yıl önce
Mevcut müfredat da bu hükümet döneminde hazırlandı. Bir çok itiraza rağmen müfredat kabul edildi. 2013 de değişen müfredat ne çabuk deforme oldu. Günü kurtarmak için değil gelecek için program yapın