MEB Müsteşarı Yusuf Tekin: Yeni müfredatımız devrim niteliğini taşıyor

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, 2017-2018 eğitim öğretim yılında sadece 1, 5 ve 9. sınıflarda yeni müfredatla eğitime göreceğini, 2018-2019 eğitim-öğretim yılındaysa tüm sınıf düzeylerinde yeni müfredatla eğitim yapılacağını dile getirdi.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin: Yeni müfredatımız devrim niteliğini taşıyor
11 Ağustos 2017 Cuma 21:48

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Bitlis Ahlat’ta Bakanlık bürokratları ve 81 il milli eğitim müdürünün katılımıyla gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında kapanış konuşması yaptı.

Tekin, 2017-2018 eğitim öğretim yılında 1, 5 ve 9. sınıflarda yeni müfredatla eğitime başlanacağını hatırlattı. Yeni müfredatın daha önce kademeli olarak diğer sınıflara uygulanacağının planlandığını söyleyen Tekin, yoğun çalışma sonucu 2018-2019 eğitim-öğretim yılında tüm sınıf düzeylerinde yeni müfredatla eğitim yapılacağını bildirdi.
 
81 ilden milli eğitim müdürleriyle yapılan toplantının hayırlara vesile olmasını dileyen Tekin, “Yeni müfredatımız devrim niteliğini taşıyor. Müfredatı yenilerken çok çalıştık, büyük emeklerin sonucunda müfredatımızı yeniledik, dolayısıyla bu sürece bütün eğitim camiası olarak sahip çıkmalıyız.” dedi. Müfredatın uygulanması için il millî eğitim müdürlerine de büyük bir sorumluluk düştüğünü vurgulayan Tekin, ilçe millî eğitim müdürleriyle de toplantı yapılacağını belirterek, eylül ayında formatör öğretmenlerle birlikte konuya ilişkin eğitim çalışmalarının yapılacağını söyledi. Tekin, il müdürlerine seslenerek eylül ayında okul müdürleriyle birlikte zümre öğretmenler toplantıları yapılarak sürecin iyi anlatılası gerektiğini kaydetti.
 
Tekin, aynı zamanda veli toplantılarının yapılmasını isteyerek, velileri süreçten haberdar ederek müfredata ilişkin bilgilendirme sürecinin tamamlanacağını söyledi.


Etiketler; #yusuf tekin #meb
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
D - 7 yıl önce
Sayın Müsteşarımız;
Elinize saglık .Yeni müfredat ancak bu kadar başarılı olur.Tekrarlardan arındırılarak,sade ,anlaşilır ve kolay uygulanabilir bir program olmuş.Günümüz 21
Yüzyıl becerilerine sahip,Demokratik,vatansever,adaletli ,hoşgörülü ve barışçıl yeni nesillerin yetişmesi hedeflenmis.
Avatar
Şube müdürü - 7 yıl önce
Siz Milli Eğitim çözüme ulaşması gerekli en temel sorunları çözdünüz.Milli Egitimin adeta kanayan yaralarını tedavi ettiniz.Dik duruşunuzla terör örgütleri ile mücadele ettiniz.VATANSEVER MÜSTEŞARİMİZ