Öğrencilere karne ve tatil tavsiyeleri

Cuma günü yaz tatilinin başlamasıyla öğrencilere ve velilere Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, önemli tavsiyelerde bulundu. Güngör, "Karne sonuçlarınız beklediğiniz gibi değilse, umudun tükenmediğini bilin" dedi.

Öğrencilere karne ve tatil tavsiyeleri
06 Haziran 2017 Salı 18:15

Cuma günü yaz tatili başlayacak. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, öğrenciler için karne ve tatil tavsiyelerinde bulundu. 

Öğrenciler ve öğretmenler için cuma günü başlayacak yaz tatilinin sağlık, mutluluk ve huzur dolu geçmesini dileyen Güngör, yıl boyunca çocuklarına destek olan veli ve öğretmenleri de tebrik etti.  

Güngör, "Sene boyunca pek çok yeni bilgiler öğrendiniz, yeni şeyler keşfettiniz. Şimdi ise tüm bunları özümseyip hayatınıza katma zamanı. Tatil tüm bunları gerçekleştirmek için size verilmiş bir fırsat. Yoğun geçen bir yılın ardından uzun bir yaz tatili sizi bekliyor. Bu tatili verimli değerlendirebilmek için pek çok seçeneğinizin olduğunu unutmayın. Tatilde, yoğun bir öğretim döneminde yapamadığınız sosyal ve kültürel etkinliklerinizi, ilgi ve merak alanlarınızı geliştirebilmeniz beklenir." diye konuştu. 

"Tatil, bize ilişkilerimizi ve bilincimizi onarma fırsatı sunmalıdır." diyen Güngör, şu taviyelerde bulundu:

"Aile içi iletişiminizi geliştirmek, çocuklarınıza tatili verimli geçirebilmeleri için yol göstermek ve birlikte çeşitli etkinlikler yapmak, aile bağlarınızı güçlendireceği gibi çocuklarınıza da kendilerini iyi hissettirecektir.

Karne sonuçlarınız beklediğiniz gibi değilse, umudun tükenmediğini bilip, tatilde başarı için yeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Ayrıca, karne notlarının çocuğunuzun bir değerlendirmesi değil, dönem boyunca gösterdiği performansın değerlendirmesi olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle, çocuğunuz eğer kötü bir karneye sahipse, bu durumu başarıya giden yolda bir basamak olarak görmeli ve çocuğunuzu kesinlikle akranlarıyla kıyaslamamalısınız." Celil Güngör, öğretmenlerin de karne notları istediği gibi olmayan öğrencilere tecrübeleri ile rehberlik edebileceklerinin ve başarıya giden yolda yalnız olmadıklarını hissettirebileceklerinin altını çizerek, "Böylece sizi örnek alan öğrencileriniz gelecek yıla büyük bir istek ve azimle başlamış olacaklardır."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.