Okul çevreleri ve araçlarına denetleme - 576 kişi yakalandı

Türkiye genelinde okul çevreleri ve okul servis araçları denetlendi. Denetlemede 45 kişi gözaltına alındı, aranan 576 kişi yakalandı ve 245 kişiye de adli idari işlem uygulandı.

Okul çevreleri ve araçlarına denetleme - 576 kişi yakalandı
30 Mart 2017 Perşembe 10:55

Türkiye genelindeki okulların çevrelerinde denetim yapıldı. Çocukların korunmasına yönelik yapılan denetimde dün 4 bin 783 okul ve çevresi kontrol edildi. Emniyet Genel Müdürlüğünce denetime dair açıklama geldi. 

Açıklamada çocukların etkilenebileceği her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması ve güvenli bir eğitim öğretim hayatı sürdürmelerinin sağlanması için "Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması" gerçekleştirildiği bildirildi. Dün Türkiye genelinde eş zamanlı uygulanan denetimde okul çevreleri, okul çevrelerindeki  parklar, bahçeler, metruk binalar, Alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, okul servis araçları, içkili yerler, bahis oynatılan işletmeler, kahvehaneler, internet ve Oyun salonlarında kontroller yapıldı. 

Sadece okul çevreleri değil 4 bin  675'i okul servis aracıda denetlendi. 

Denetleme asayiş, çocuk, uyuşturucu ile mücadele, Kaçakçılık ve  organize suçlarla mücadele, trafik denetleme şubelerinden ve ilçe emniyet  müdürlüğü birimlerinden karma oluşturulan 6 bin 604 personelin yer aldığı 2 bin  82 ekip ile gerçekleştirildi. 

Denetimlerde 45 kişi gözaltına alınırken  576 aranan şüpheli de yakalandı. Ayrıca 245 kişiye adli idari işlem uygulandı. Uygulama da 2 tabanca, 3 av tüfeği, 15 mermi, 14 kesici ve delici  alet, 11 kurusıkı tabanca, 158 gram eroin, 86,8 gram esrar, 49,2 gram ve 3  sentetik uyuşturucu, 2 bin 372 paket kaçak sigara ve 35 litre kaçak içki de ele geçirildi.


Etiketler; #okul #denetim
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.