Otizm Spektrum Bozukluğuna Müdahalede Üniversite, Devlet Politikaları ve STK´lar Konulu Panel

Otizm farkındalık ayı etkinlikleri kapsamında Gazi Üniversitesi'nin düzenlemiş olduğu ‘ Otizm Spektrum Bozukluğuna Müdahalede Üniversite, Devlet Politikaları ve STK’lar Konulu Panel gerçekleştirildi.

Otizm Spektrum Bozukluğuna Müdahalede Üniversite, Devlet Politikaları ve STK´lar Konulu Panel
05 Nisan 2017 Çarşamba 20:40

Otizm farkındalık ayı etkinlikleri kapsamında Gazi Üniversites'inin düzenlemiş olduğu ‘ Otizm Spektrum Bozukluğuna Müdahalede Üniversite, Devlet Politikaları ve STK’lar Konulu Panel gerçekleştirildi.

Panele Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nü temsilen panelist olarak AR-GE Projeler Daire Başkanı Ertan Göv katıldı.

Panelde konuşan Göv "Toplumun her kesiminde otizm konusunda farkındalığın oluşması bakımından hepimize büyük bir sorumluluk düştüğünü, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda görevini büyük bir sorumluluk bilinci içinde yerine getirdiğini ve otizmli bireylerin toplumsal yaşama katılmalarının, toplumsal hayatın her alanında yerlerini almalarının önemini" belirtti.

Türkiye Otizm Eylem Planında yer alan Bakanlığın sorumluluk alanındaki görevlerin yerine getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Göv, "Bireylerin erken tanılanması, erken yönlendirilmeleri ve eğitimlerinin yapılması için Sağlık Bakanlığı,  Aile-Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın iş birliği içerisinde çalışmalarını yürüttüğünü" dile getirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.