Sancar: 'Başarımı öğretmenlerime adıyorum'

Nobel Kimya Ödülü sahibi Aziz Sancar başarısını öğretmenlerine adadığını söyledi.

Sancar: 'Başarımı öğretmenlerime adıyorum'
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

A Haber'in sorularını yanıtlayan 2015 Nobel Kimya Ödülü sahibi Aziz Sancar Türkiye'deki eğitimi hakkında sorulara yanıt verdi. Tüm eğitimini parasız ve dünyanın en iyi öğretmenlerinden aldığını söyleyen Sancar başarısını öğretmenlere adadığını söyledi. Türkiye'nin kendisine olağan üstü imkanlar sunduğunu söyleyen Sancar, bu başarısını aldığı eğitime borçlu olduğunu ifade etti. 

Ailesinin zor şartlarına rağmen iyi bir eğitim aldığını ve bu eğitimini Türkiye'ye borçlu olduğunu söyleyen Sancar bilim insanlarına da çok çalışma ve sabırlı olma tavsiyesinde bulundu. 

25 Yaşındayken Türkiye'den ayrıldığını söyleyen Aziz Sancar'ın DNA onarımı kapsamında yaptığı çalışmalar Nobel Kimya Ödülü'nü kazanmasına neden olmuştu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.