Sivas BİLSEM´de oluşturulan Zekâ Küpü Yazılım ve Programlama Laboratuvarı hizmete girdi.
Millî Eğitim Bakanlığı ve Turkcell arasında "Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) Eğitim Gören Öğrencilere Yazılım Alanında Eğitim İmkânı Sunulmasına Yönelik İşbirliği Protokolü" kapsamında, Sivas BİLSEM´de oluşturulan Zekâ Küpü Yazılım ve Programlama Laboratuvarı hizmete girdi.
MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, BİLSEM´de laboratuvar oluşturulması dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Turkcell ile ortaklaşa yürütülen "Zekâ Küpü" projesinin ülkenin her tarafında adım adım yaygınlaştırıldığını söyledi.
Projenin eğitimde yeni bir yaklaşımın ve yöntemin habercisi olduğunu belirten Güngör, "Artık günlük hayatımıza kodlama, yazılım gibi kavramlar sıkça girmektedir ve bunlar büyük uzmanlık alanları, ulaşılmaz ve erişilmez olmaktan çıktı. Günlük hayatımızda hepimizin kullanabileceği, bir süre sonra sıradan işler haline gelecek." diye konuştu. Yeni dönem teknolojisine çocukları hazırlamanın eğitimcilerin önemli görevleri arasında olduğuna dikkati çeken Celil Güngör, bir teknoloji şirketi olan Turkcell´in, sosyal sorumluluk çerçevesinde eğitime önemli katkı sunduğunu ve iş birliği yaptığını dile getirdi.
Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Koç da Turkcell´in sadece bir iletişim operatörü olmadığını ifade etti. Çocukların yarınlara göre yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Koç, çok şeyler yapıldığını ancak daha fazlasının yapılması gerektiğini belirtti.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Zekâ Küpü Yazılım ve Programlama Laboratuvarını gezerek, öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı.