Takviye kurslarına büyük ilgi

MEB Destekleme ve Yetiştirme Kursları başvurularında bu gün son gün. Her üç öğrenciden birinin kurslara başvurduğu belirtildi.

Takviye kurslarına büyük ilgi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

MEB Müsteşar Yardımcısı Muharrem Kurt Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada talviye kurslarına büyük ilgi gösterildiğini belirtti. Her üç öğrenciden birinin bu kurslara kayıt yaptırdığını söyleyen Kurt, 3 milyondan fazla başvuru aldıklarını söyledi. Bu gün saat 17.00'ye kadar sürecek olan başvurular sonucunda bu sayının 4 milyona yaklaşması bekleniyor.

21 Eylül'de başlayan ve 8 Ekim'de biteceği duyurulan takviye kursları gösterilen yoğun ilgi nedeniyle bir gün daha uzatılmış, son başvuru tarihi 9 Ekim olarak ilan edilmişti. Bu günden itibaren kapatılacak başvurular sonucunda öğrenciler yeni dönemde sınavlara daha iyi hazırlanabilecek.

MEB Müsteşar Yardımcısı Muharrem Kurt AA muhabirine yaptığı açıklamada 22 bin 268 eğitim kurumumuzda, kurs açıyoruz.  244 bin kadrolu öğretmenimiz bu kurslarda görev almak için müracaatta bulundu. Bunun yanında 34 bin atama bekleyen öğretmenimiz de ücretli öğretmen olarak kurslarda görev almak için başvurdu" diye konuştu.

Kurslar için 244 bin öğretmenin başvurduğunu sözlerine ekleyen Kurt, bu başvurulardan 177 bininin göreve başladığını söyledi.

Muharrem Kurt "Ortaokul ve liselerde yaklaşık 11 milyon öğrencimiz var. Kurslara başvuran öğrenci sayısı ile bu kıyaslandığında öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 35'i yani her 3 öğrenciden biri bu kurslarda eğitim almak için müracaat etmiş durumda" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.