YEĞİTEK'in “Siber Zorbalıkla Mücadele” adlı mobil uygulaması Google Market’te

YEĞİTEK Genel Müdürlüğünün hazırladığı, “Siber Zorbalıkla Mücadele” adlı mobil uygulama, EBA Market’in ardından Google Market’te de yerini aldı.

YEĞİTEK'in “Siber Zorbalıkla Mücadele” adlı mobil uygulaması Google Market’te
14 Ekim 2016 Cuma 18:53

YEĞİTEK Genel Müdürlüğünün hazırladığı, dokuz katılımcı ve ortak ülkenin Eğitim Bakanlıklarının da uygulayıcı olarak yer aldığı, Afyon İl Millî Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünü yaptığı “Siber Zorbalıkla Mücadele” (Beat Cyberbulling; Embrace Safer Cyberspace) adlı mobil uygulama, EBA Market’in ardından Google Market’te de yerini aldı.

Mobil uygulama içinde yer alan oyun, YEĞİTEK Genel Müdürlüğü Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimi Daire Başkanlığı çalışanları tarafından senaryolaştırıldı ve oyunun grafik çalışmaları tamamlandı. Bu süreçte Oktay Şeker, Adnan Gülözer, Derya Dürükoğlu, Ümmühan Anar, Hüseyin Kaplan, Ahmet Koç görev aldı. Yine YEĞİTEK Genel Müdürlüğü yazılımcılarından Burak Bayındır ile Fırat Güler tarafından kodlaması gerçekleştirilen oyunun örmek uygulamaları Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesinde yapıldı. Bu örnek uygulamalar katılımcı ve proje ortağı ülkelerde de kendi dillerinde gerçekleştirildi.

“Stratejik Ortaklıklar/K2” alanında bir Avrupa Birliği Projesi olan bu mobil uygulama, öğrencilere güvenli İnternet kullanımını oyun yolu ile aşılayarak onların siber âlemde güvende olmalarını sağlayacak öğütler veriyor. Mobil uygulamada yer alan bu oyun Türkçe, İngilizce ve Proje ortağı ülkelerin dillerinde oynanabiliyor. Proje çerçevesinde pedagog, sosyolog ve psikologların önerileriyle veliler ve öğretmenler için Güvenli İnternet El Kitabı geliştirildi. Nisan 2015’te Türkiye, İngiltere, Norveç, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs, İspanya ve Portekiz’in ortaklığı ile başlayan Proje; Ağustos 2016 itibarıyla sona erdi. 

Bu proje ile ilgili detaylı bilgiye www.becybersafe.org adresinden de ulaşılabilir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.