15 yılda emekli maaşları ne kadar arttı? Müezzinoğlu'ndan açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emekli maaşları ile ilgili gelen soru önergesine cevap verdi. 15 yılda emekli maaşları ne kadar arttı? İşte bakan Müezzinoğlu'ndan detaylar...

15 yılda emekli maaşları ne kadar arttı? Müezzinoğlu'ndan açıklama
26 Nisan 2017 Çarşamba 13:27

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun  soru önergesine yönelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, açıklama yaptı. Bakan Müezzinoğlu, bankalar tarafından promosyon ödemelerine başlandığını anımsatarak aylık aldığı banka tarafından promosyon ödemesi yapılan emekli ve hak sahiplerinin, promosyon ödeme tarihinden itibaren 3 yıl süresince ilgili bankadan aylık alma koşuluyla promosyon almaya hak kazanacağını, bunun dışında herhangi bir şart bulunmadığını bildirdi.

2002 yılından bu yana geçen süre zarfında SSK işçi emeklilerinin aylıklarında nominal yüzde 445 artış meydana geldiği kaydedildi. 

Müezzinoğlu, asgari emekli aylık seviyeleriyle ilgili şu bilgileri verdi:

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.