2017 Kurbanlık fiyatları ne kadar, kaç TL? Bakan Fakıbaba'dan önemli açıklama

Kurban Bayramı'nın yaklaşmaya başlaması ile 2017 kurban fiyatları da o kadar merak konusu oldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı görevine yeni getirilen Ahmet Fakıbaba, fiyatlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kurbanlık fiyatları ne kadar, kaç TL?

2017 Kurbanlık fiyatları ne kadar, kaç TL? Bakan Fakıbaba'dan önemli açıklama
26 Temmuz 2017 Çarşamba 14:46

Bazı vatandaşlar bayramın gereğini yerine getirmek için kurbanlıklarını şimdiden satın alırken bazıları da fiyatlarda indirimi beklemeyi tercih etti. 2017 Kurbanlık fiyatları ne kadar? Kurbanlık fiyatları kaç TL? Kurban Bayramı yaklaşırken Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Fakıbaba, kurbanlık fiyatlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. 

Türkiye'nin tarım ve hayvancılık ülkesi olduğunu ve çok kaliteli tarım ürünleri yetiştirildiğini, ülkeyi bu anlamda daha ileriye taşımak için gayret göstereceklerini dile getiren Fakıbaba, "Fiyat söylemiyorum ama yavaş yavaş piyasanın oturduğunu görüyorum. Kurban Bayramı'nda hem üreticinin hem tüketicinin memnun olacağı bir şey planlıyoruz." diye konuştu. 

Kurbanlık fiyatlarının normalleşmeye başladığını belirten Fakıbaba, "Ben istiyorum ki hem üreten hem tüketen hem esnaf hem kasap hem bu işle uğraşan insanlar, gerçekten mutlu olsun ama bu işi bilmeyen, sadece parası olduğu için bu işe girip para kazanmak isteyenleri mutlaka elimine etmek zorundayız. Bu işi babadan, atadan meslek olarak yapan, sanayisini yapan, eti satan, tüketen insanlara saygımız var. İnanıyorum piyasa mutlaka oturacaktır." dedi.

2017 Kurbanlık fiyatları ne kadar?

Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (ETBİR) Derneği Başkanı Ahmet Yücesan, ramazan ayında artan kırmızı et fiyatlarının kilogramda 3-5 TL civarında düştüğünü belirterek, "Düşüş eylül ayına kadar sürer. Bu yılki kurbanlık fiyatlarında ciddi artış beklemiyoruz" dedi.

Yücesan, üreticinin elinde yeterli stok olduğunu gerektiğinde ithalat yetkisinin kullanılabileceğini söyledi.

Ahmet Kırlıoğlu kurbanlık fiyatlarının artacağının özellikle vurgusunu yaparak, "İnsanlar yetiştirdikleri hayvanları kurbanda pahalı olacak diye şimdi satmıyor. Fiyatlar yükselecek. Fiyatlar kurbanda cep yakacak. Eğer dışarıdan hayvan bulup kurban zamanı getirmezse fiyatlar artacak. Küçükbaş kurbanlıklar bu yıl 1000 liranın üzerine kesin çıkar, kesinlikle altında bulunmaz. Şu anda bile küçükbaş hayvanlar 750-800 liraya mal oluyor. Büyükbaş kurbanlıklar ise 18 bin liraya kadar çıkabilir" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.