300 Koyun hibe şartları nelerdir? Başvuru nasıl yapılır?

TİGEM 300 koyun desteği için başvurular Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı açıklama ile resmen başladı. Başvuru yapmak isteyenlerin hemen aklına 300 koyun hibe desteği şartları neler, başvuru nasıl yapılır, kimler başvuru yapabilir, projede verilecek destekler nelerdir, geri ödeme yapılacak mı gibi çok sayıda soru geldi. İşte merak edilen ve kafaları kurcalayan o soruların cevabı haberimizde...

300 Koyun hibe şartları nelerdir? Başvuru nasıl yapılır?
22 Şubat 2018 Perşembe 18:50

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünce (TİGEM) önemli bir desteğe imza attı. Bu destek ise 300 koyun desteği oldu. Şimdiden yoğun talebin olduğu hibe desteği için başvuru şartlarını nedir, başvuru nasıl yapılır, kimler başvuru yapabilir gibi çokça merak edilen soruların cevabı haberimizde...

300 koyun başvurusu nasıl yapılır? TİGEM son dakika 300 koyun proje başvuru şartları neler? soruları gündemi çokça meşgul eden sorular arasında yerini aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün 300 koyun desteği açıklaması yapması ile başlayan başvurulara rağbet yoğun oldu. Başvuru yapmak isteyenler 300koyun.tigem.gov.tr adresi üzerinden yapabilecek. 

300 koyun hibe şartları nelerdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile 300 koyun hibesi resmen başlatıldı. Peki ama bu hibeyi almak için şartlar nedir diye soruyor olabilirsiniz. Çok fazla kriteri bulunmuyor.

Üretici kişinin sahip olunması gereken şartlar şöyle;

- TC vatandaşı olmak

- 300 küçükbaş hayvan değerinde tarlayı ipotek etmek,

- SGK'lı olmamak

- 300 küçükbaş hayvan için ahır ya da ağıla sahip olmak.

Aileye sadece 300 damızlık koyun verilmeyecek. Sigorta ve maaş desteği ile birlikte veterinerlik hizmeti, yem ve ilaç desteği de sağlanacak.

Başvuru nasıl yapılacak?

300koyun.tigem.gov.tr isimli internet sitesinden ilk önce üye olunacak. “Yeni Yetiştirici Kaydı” butonuna bastıktan sonra ekrana gelen bilgiler doldurarak 'Üye ol' butonuna tıklanacak. Bu işlem sonrasında üye oldunuz. Artık sisteme “T.C. Kimlik Numarası” ve oluşturulan “Şifre” ile giriş yapabileceksiniz.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ..

Bu adımdan sonra desteğe başvuru yapabilmek için açılan “Başvuru Oluşturma” ekranında yetiştiriciye ait ad, soyad ve TC kimlik numarası bilgileri bulunmaktadır. Bu E-posta adresinizi doğrulamanız gerekmektedir. Yetiştirici olmak isteyen kişinin bilgileri, proje bilgileri ve teslim edilmesi gereken belgelerin kaydı sırası ile yapılarak başvuru işlemi yapılır.

Teslim edilmesi gereken belgeler şöyle;

- Proje başvuru Dilekçesi,

- Proje tanıtım formu,

- Taahhütname,

- Nüfus Cüzdanı fotokopisi,

- Diploma sureti veya okur yazarlık belgesi,

- SGK/Bağkur Hizmet Dökümü belgesi,

- Eşinin veya kendisinin gerçek usulde vergi mükellefi olmadığına dair belgedir.

Geri ödeme nasıl yapılacak?

Geri ödemeler ise 300 tane yavrunun doğması ile başlayacak. Doğan yavrular erişkin olup satışı yapılınca ister ödeme yapıp borcundan düşülecek isterse erkekler kesime gönderilecek. Fiyat garantisi de olacağından çiftçi zarar etmeyecek. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.