Altın satışlarında umutlandıran gelişme!

Son yıllarda yüksek olan altın fiyatları nedeniyle azalan satışlar ile ilgili Borsa Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) çalışması ile kuyumcuları umutlandırdı.

Altın satışlarında umutlandıran gelişme!
21 Ağustos 2016 Pazar 10:01

BDDK'nın altın satışlarında daha önce kredi kartına 12'ye kadar çıkarılan taksit imkanının ortadan kaldırmasının ardından yeni çalışmasıyla kuyumcuları umutlandırdı. 

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman'ın yaptığı açıklamasına göre açıklamada, bazı ekonomik tedbirler nedeniyle kredi kartına 12 taksitin ortadan kaldırıldığını dile getirdi. Başman, BDDK yetkilileri ile yaptığı görüşmeler sonucunda altındaki kredi kartı ile alımlarda 4 taksit uygulamasına geçildiği belirterek,  "Yaklaşık 1 yıldır bu uygulama devam ediyor ve bu uygulamadan sektör olarak 12 taksit kadar olmasa da yarar gördük. Ancak son günlerde BDDK'nın taksit sayısında iyileştirme yapacağı ve eskiden olduğu gibi 12 taksit uygulamasına sektörümüzü de dahil etmeyi düşündükleri haberleri bizi fazlasıyla memnun etti." diye konuştu.

Altın sektöründe yaşanan durgunluğu gidermek istediklerini Başman şöyle konuştu.

"Eğer bu karar alınırsa, sektöre hareket geleceğini ve bizleri motive edeceğini düşünüyoruz. Dört gözle ve heyecanla bu kararın çıkmasını bekliyoruz. Altın, zaruri bir ihtiyaç olmadığı için insanların özel günlerinde ya da yatırım amacıyla kullanılıyor. Eskiden vatandaşlarımız yılbaşı, sevgililer günü ya da anneler gününde kredi kartıyla ziynet eşyası hediye alabilmekte ve bütçelerine dokunmadan 12 takside kadar rahatlıkla ödeyebilmekteydi. Taksit sayısının azlığı insanları altından soğuttu. En basiti, düğünlerde insanlar altın yerine ev eşyası hediye etmeye ya da para takmayı tercih etmeye başladı. Bu da işlerimizi olumsuz etkiledi. Taksit sayısı 12'ye çıkarılırsa işlerimizin önü açılır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ertan kaya - 8 yıl önce
Telefona da gelirse çok memnun oluruz inşallah