Altın tarihinin rekor zirvesinde

Dövizin artması ve piyasalardaki dalgalanmalar altınıda etkiledi. Altın tarihinin en yüksek seviyesini gördü. Peki altının gram fiyatı ne kadar oldu?

Altın tarihinin rekor zirvesinde
04 Mart 2016 Cuma 14:37

Piyasalardaki dalgalanmalar dolar, euronun ardından altınıda büyük ölçüde etkiliyor. Geçtiğimiz günlerde 118 TL seviyelerine çıkan altının gram fiyatı 119 TL'yi gördü. Altının ons fiyatının yüzde 2 oranında artışından sonra bugün 1.272,59 dolar ile en yüksek seviyesini gördü.

Kapalıçarşıda, altının yükselişinin ardından çeyrek altın 195 TL'den, Cumhuriyet altını ise 795 TL'den satılıyor.

Uzmanlar güvenli yatırım olarak görülen altının, piyasalardaki dalgalanmalar nedeniyle yükseliş eğliminde olduğunu öngörürken, altının ons fiyatının 1.300 dolar seviyesine çıkabileceğini ifade ediyor. 

Rekor seviyeye ulaşan altın fiyatları gün içerisinde biraz azalma göstersede gram altın 118 TL seviyelerinde, altının ons fiyatı ise 1.265 dolar seviyelerinde seyrediyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.