Düşük Maaş Alanlara Düzenleme Geliyor - Toplu Sözleşmede Maaşlar İyileştirilecek

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, toplu sözleşme, kamu reformu, esnek çalışma saatleri ve genç istihdamına yönelik önemli açıklamada bulundu. Müezzinoğlu toplu sözleşmelerin yüzde 90 tamamlandığını, düşük maaş alanlara iyileştirme yapacaklarını ifade etti.

Düşük Maaş Alanlara Düzenleme Geliyor - Toplu Sözleşmede Maaşlar İyileştirilecek
28 Haziran 2017 Çarşamba 21:15

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, toplu sözleşmeler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kurban Bayramı öncesi toplu sözleşmeleri tamamlamak istediklerini ifade eden Müezzinoğlu, düşük maaş alanlarında iyileştirme yapılacağı müjdesini verdi. 

Toplu sözleşmeleri  kurban bayramı öncesi tamamlamak istediklerini, geldikleri noktada yüzde 90'lık bölümün tamamlandığını belirten Müezzinoğlu, anlaşmanın unsurları arasında düşük maaş alanlara iyileştirme yapılmasının da bulunacağını belirtti. Müezzinoğlu, "Bayramdan sonra inşallah bitireceğiz. Çok ufak tefek rötuşlar kaldı" diye konuştu.

3 ay sigortasız olma şartı değişecek

İstihdam seferberliğinde özel sektörde 1 milyon çalışan hedefinin aşıldığını, kamudaki istihdamlarla birlikte 1.3 milyon seviyesinin geride bırakıldığını kaydeden Müezzinoğlu, bundan sonraki süreçte özel sektöre teşekkür kampanyası yapacaklarını belirtti. Müezzinoğlu, "Özel sektöre milyon kere teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. Bazı teşvik şartlarının da esnetileceğini ifade eden Müezzinoğlu, "3 ay sigortasız olma şartını, gelen talepler doğrultusunda 10 veya 15 güne indirmek için çalışıyoruz" dedi.

Üniversiteler ve MYK'lar eğitim verecek

İstihdam kurslarının önemine dikkat çeken Müzezinoğlu, 'gençlerin nitelikli olması önemli' vurgusunda bulundu. Müezzinoğlu,  "Bu gençlerin nitelikli eleman olmaları için, eğitim ve sertifika programları başlatacağız. Enerji, bilişim, sağlık gibi alanları stratejik alan olarak belirledik. Buralarda üniversiteler ve mesleki yeterlilik kurumu eğitimler verecek. Biz de, o dönemde maaş gibi desteklemeler yapacağız. Bu alanlarda girişimci çıkması için destek olacağız. Engelli vatandaşlarımızın da kendi yaşadıkları alanda, mahallede istihdama katılmaları durumunda; küçük esnafın yüklerini bölüşmeye hazırlanıyoruz." dedi.

Esnek Çalışma, genç istihdamına katkı sağlayacak

Yeni stratejinin bir uzantısı olarak esnek ve uzaktan çalışmanın tekrar gündeme geleceğini ifade eden Müezzinoğlu, 3-4 maddelik bir yasa paketi çalıştıklarını da açıkladı. Bu alandaki uygulama zorluklarını ortadan kaldıracaklarını ifade eden Müezzinoğlu, "Esnek çalışma alanında güçlü adımlar atmazsak, istihdamı geniş alanlara yaymakta zorlanırız. Bir de artık hayat çok dinamik. Öyle meslekler var ki, 24 saati çok dinamik. Veya belli mevsimleri çok yoğun olan sektörler var. Esnek çalışma, özellikle genç istihdamına çok katkı sağlayacak" dedi.

Kamu Reformu 2018'in sonunda

Kamu reformu ile ilgili konuşan Müezzinoğlu, "Çalıştaylar yapıyoruz. Bu çalıştaylar 2018'in sonuna kadar sürecek. Ondan önce gündemimizde yok"  şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.