Emekli prosmosyonları ne zaman belli olacak?

Emeklilerin ne kadar promosyon alacağına ilişkin SGK ve bankalar arasındaki pazarlık devam ediyor. Bayrama kadar anlaşmanın sağlanması ve promosyon miktarının netleştirilmesi bekleniyor.

Emekli prosmosyonları ne zaman belli olacak?
14 Haziran 2016 Salı 10:06

Sosyal Güvenlik Kurumu ile bankalar arasındaki emekliye promosyon pazarlığı devam ediyor. Bankalar ‘600 lira’  promosyon verirken, SGK ‘900 lira’ diyor. Taraflar arasındaki anlaşmanın bayrama kadar sonuçlanması bekleniyor.

11 milyona yakın emekliye banka promosyonu ödenmesinde sona yaklaşıldı. Bankalar 3 yıl için 600 lira ödeme yapacaklarını belirtirken, SGK 900 lira olması konusunda ısrarcı. Bu nedenle görüşmelerin sonuçlandırılmadığı, önümüzdeki günlerde yeniden masaya oturulacağı ifade ediliyor.

Yeni görüşmede bankaların teklifini yükseltmesi, anlaşmanın da Ramazan Bayramı'na kadar yapılması bekleniyor. Anlaşmanın sağlanmasının ardından, SGK bankalar ile protokol imzalayacak ve emekliler için promosyon dönemi başlayacak.

Emekliler anlaşılan tutarı 3 yıllık dönem için alacak. Bu süre içerisinde emeklinin promosyonu aldığı bankayı değiştirmemesi gerekecek. Promosyon için emekliye kredi kartı ve kredili mevduat hesabı gibi şartlar sunulamayacak.

3 yıllık ödemenin peşin olarak tek seferde mi yapılacağı, yıldan yıla 3 eşit taksitte mi verileceği anlaşmanın sonuçlanmasıyla belli olacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.