Emekliler pazarlık sonucunu bekliyor!

Milyonlarca emekli, SGK ile bankalar arasındaki pazarlık sonucunu bekliyor.

Emekliler pazarlık sonucunu bekliyor!
10 Haziran 2016 Cuma 16:03

Milyonlarca emekli Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile bankalar arasındaki promosyon pazarlığının neticesini bekliyor. Pazarlık neticelenirse emeklilerin aylıkları karşılığında bankalardan en kadar banka promosyonu alacağı netleşecek.

Banka promosyanunun ne kadar olduğu henüz netleşmedi. Bunun nedeni ise SGK ile görüşmelerini sürdüren bankalar, bazı gerekçelerle tekliflerini yükseltmiyor.

Türkiye Emekliler Derneğinin (TÜED), 2007/21 sayılı Başbakanlık genelgesiyle kamuda çalışanların maaşları karşılığında aldığı banka promosyonunun, emeklilere de aylıkları karşılığında verilmesi talebiyle gündeme gelen tartışmalar, AK Parti'nin konuyu seçim beyannamesine taşımasıyla ciddiyet kazanmıştı.

Asgari ücretin bin 300 liraya yükseltilmesi, emekli aylıklarına zam yapılması ve ticari faaliyette bulunan emeklilerden Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisinin kaldırılması gibi seçim sürecindeki vaatlerini hayata geçiren hükümet, emeklilere aylıkları karşılığında banka promosyonu verilmesi için de çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda SGK yetkilileri, Bankalar Birliği ile kamu ve özel banka yöneticileriyle görüşmeler yapmaya devam ediyor.

"BİR AN ÖNCE GÖRÜŞMELER NETİCELENDİRİLMELİ"

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emeklilere aylıkları karşılığında banka promosyonu verilmesi talebini yaklaşık 10 yıldır her platformda dile getirdiklerini belirtti.

Promosyon taleplerinin sonuçlanması için atılan adımları ve yapılan görüşmeleri memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Ergün açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yetkililerin promosyon vaadinin üzerinden yaklaşık 7 ay geçti. Her vaadi yerine getiren hükümetin bu vaadini de hayata geçirmesini istiyoruz. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yapmalı, bankalar da artık ayak sürümeyi bırakmalı. Kimseden hakketmediğimiz bir şeyi talep etmiyoruz. Çalışanlara verilen banka promosyonunun emeklilere de verilmesini istiyoruz. Buradan gelecek para, geçinmekte zorlanan emeklilerimiz için çok önemli olduğundan bir an önce görüşmeler neticelendirilmeli ve emeklilerimizle paylaşılmalı."

Kaynak: Haber7

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.