Enerji verimliliği aykırılıklarına uygulanan cezalar arttı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının, Enerji Verimliliği Kanunu'nun 10. maddesine göre 2018 Yılında Uygulanacak Olan İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ'i, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Enerji Verimliliği Kanunu uyarınca düzenlenen idari para cezaları yüzde 14,47 oranında arttırıldı.

Enerji verimliliği aykırılıklarına uygulanan cezalar arttı
18 Ocak 2018 Perşembe 14:24

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının, Enerji Verimliliği Kanunu'nun 10. maddesine göre 2018 Yılında Uygulanacak Olan İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ'i, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, enerji verimliliği hizmetlerinin yürütülmesine yönelik yetkilendirmeler, uygulamalar, destekler ve diğer uygulamalar kapsamında kesilecek para cezaları, yanlış veya eksik bilgilendirme yapanlar için 22 bin 550 liraya çıkarılırken, hiçbir bilgi vermeyen veya yerinde inceleme imkanını engelleyenler 112 bin 780 lira ödeyecekler.

Ayrıca, lisansları kapsamında elektrik veya doğalgaz satışı yapan şirketler, bir önceki mali yıla ait tüketim miktarı ve bu miktara karşılık gelen tüketim bedelini içeren aylık bazdaki bilgileri, internet ortamında müşterilerin bilgisine sunacak. Sunmamaları durumunda is 45 bin 105 lira ceza ödemek zorunda kalacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanununun 10'uncu maddesine göre 2018 yılında ugulanacak olan idari para cezaları şöyle;

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.