Et fiyatlarına ilişkin açıklama geldi- Et fiyatlarına zam yapılacak mı?

Ramazan ayı öncesi et fiyatlarında artış olup olmayacağı yönündeki söylentilere Türkiye Kasaplar Federasyonundan açıklama geldi.

Et fiyatlarına ilişkin açıklama geldi- Et fiyatlarına zam yapılacak mı?
31 Mayıs 2016 Salı 14:04

Ramazan ayı yaklaşırken gıda fiyatlarında artış olup olmayacağı konusu da gündemde. Özellikle et fiyatlarına zam geleceği yönündeki söylentiler tüketiciyi endişelendiriyor. Peki et fiyatlarına zam gelecek mi? İşte detaylar...

Türkiye Kasaplar Federasyonu et fiyatlarına zam gelip gelmeyeceği yönündeki söylentiler üzerine açıklma yaptı. Federasyon tarafından yapılan açıklamaya göre Ramazan ayı içeresinde kırmızı et fiyatlarına zam yapılmayacak.

Konuya ilişkin açıklamayı yapan, Türkiye Kasaplar ve Besiciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Kasaplar Besiciler Odası Başkanı Adnan Aydın, Ramazan ayı içerisinde kırmızı et fiyatlarına zam yapılmayacağını belirtti.

Başkan Aydın yaptığı açıklamada, kırmızı ete yapılan zammın, kasaplar ya da üreticilerle ilgili olmadığını ifade etti. Sorunun nedenini ülkede kırmızı et üretiminde açık olmasına bağlayan Aydın, buna rağmen Ramazan ayında et fiyatlarına zam yapılmayacağını kaydetti.

Türkiye Kasaplar ve Besiciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Kasaplar Besiciler Odası Başkanı Adnan Aydın, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Ülkemizde kırmızı et üretiminde geçmişten gelen ve bir türlü çözülemeyen önemli yapısal sorunlar bulunmaktadır. Sorunlar arasında süt sığırcılığı, fiyat istikrarsızlığı, çayır ve meraların kullanılamaz hale gelmesi, aile işletmeciliğinin kan kaybetmesi, sütte Bakanlığımızın desteklerinin çok düşük kalması ve damızlık ineklerin desteklerinin 300 TL gibi düşük olması yer almaktadır. Halbuki desteklerin damızlık inekler için en az 1000 TL, danalar için en az 500 TL olması üretimi artırmak için idealdir. Ayrıca süt destek bedellerinin yüksek tutulması da üretimi artıracaktır.

Şu an ülkemizin kırmızı et ihtiyacı 1.400 bin ton(Birmilyon dörtyüz bin ton) olmasına karşın üretimimiz ise 1.100 bin ton (Birmilyon yüzbin ton) civarındadır ve yaklaşık 300 bin ton kırmızı et açığımız bulunmaktadır. Dolayısıyla et fiyatlarını ne üreticimiz ne de kasap esnafımız yükseltmektedir. Arz talepten kaynaklanan 300 bin ton kırmızı et açığımız bulunmaktadır. Bakanlığımızın acilen destekleme politikalarını gözden geçirip üretimi artırması gerekmektedir. Üretim arttıkça fiyatlar zaten kendiliğinden düşecektir.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.