FED Sonrası Merkez Bankası Faiz Kararını açıkladı

FED'in faiz arttırma kararı sonrasında gözler Merkez Bankasına çevrildi. Merkez Bankası'nın faiz kararı ne oldu? 2017 yılında faiz artacak mı? İşte detaylar.

FED Sonrası Merkez Bankası Faiz Kararını açıkladı
15 Haziran 2017 Perşembe 14:08

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısını sonraı açıklanacak FED kararı merak ediliyor. Peki Merkez Bankası'nın faiz kararı ne zaman açıklayacak? İşte detaylar. 

Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısı ardından ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen Haziran ayı faiz kararını açıkladı. Fed beklenen faiz artırım kararını uyguladı. 2017'de bir kez daha faiz artırımı olacağını vurguladı. 

Fed Haziran ayı toplantısında faiz oranlarını 25 baz puan yükselterek yüzde 1 - 1,25 aralığına çekti. 2017'de Mart tahminlerinde olduğu gibi bir faiz artışı daha, 2018'de ise 3 faiz artışı öngörüldü. FOMC üyelerinin 2017 için ortalama faiz oranı beklentisi yüzde 1.4'te kaldı. FOMC'nin faiz kararı 1'e karşı 8 oyla alındı. Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari karara muhalefet etti.

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz kararını açıkladı. Faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gidilmedi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, faizlerde değişiklik yapmadı. Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 8'de, gecelik marjinal fonlama oranı yüzde 9,25'te, gecelik borçlanma faiz oranı yüzde 7,25'te ve geç likidite penceresi borç verme faiz oranı yüzde 12,25'te sabit tutuldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.