FETÖ'nün 322 şirketi kapatılıyor

FETÖ soruşturması kapsamında 322 şirket kapatılırken terör örgütü ile dolaylı bağlantısı bulunan 627 şirket ise takibe alındı.

FETÖ'nün 322 şirketi kapatılıyor
19 Ağustos 2016 Cuma 11:10

Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında MİT raporlarına göre FETÖ'nün 322 şirketi kapatılırken terör örgütü ile dolaylı bağlantısı olan 627 şirket yakın takibe alındı. 17-25 Aralık'ta bağını koparan şirketlere ise kayyum atanması kararlaştırıldı.

17-25 Aralık'tan sonra FETÖ'ye para aktarmaya devam eden dernek, okul, vakıf ve şirketlerin bankalardaki 750 milyon liraya yakın paraya bloke konulularak bankalara "Bu paralar kamunun parası" yazısı gönderildi. Örgüte para aktarımı yapılan bu hesaplardaki paralar devlete aktarılmaya başlandı. Yetkililer, "Bu tutar ilk etapta belirlenen... Vatandaştan tehdit, şantaj, himmet adı altında alınan paralara el konuluyor. Bankacılık sistemi üzerinden geçmeyen, nakit çalışılan, kuryelerin kullanıldığı işlemler de gün yüzüne çıkıyor" dedi. Vergi kaçırdığı belirlenen FETÖ yanlısı şirketlere ise yaklaşık 3 bin lira ceza kesildi.

Terör örgütüne yakın şirketlerin banka hesaplarına bloke konulmasının yanı sıra kiralık kasalarda paraar ise kamu hasaplarına aktarıldı. Maliye Bakanlığı, örgüte destek veren şirketlerin mal varlıkları ve banka hesaplarının da envanterini çıkardı. "Suç gelirini aklama" faaliyeti kapsamında yapılan incelemeler ışığında şirketlerin kasasındaki döviz ve çekler de nakde çevrilerek banka hesabına yatırılıyor.

Maliye ve Gümrük bakanlıklarının birlikte yürüttüğü çalışma kapsamında FETÖ ile bağlantılı tasfiyesi başlatılan şirket ve sendikaların muhasebe kayıtlarının yanı sıra TUSKON üyesi işadamlarının para trafiğine yönelik de kapsamlı bir inceleme yürütülüyor. Türkiye'nin hemen her ilinde örgüte finans sağlayan, himmet ve kara para aklayan çekirdek şirketlerin kapatılması kararı alındı. 17-25 Aralık sonrası bu örgütle ilişkisini kesen, derneklerinden istifa eden şirketlerin ise kayyum atanarak varlığını korumaları görüşü benimsendi. Özellikle bu kapsamdaki marka şirketlerin ekonomiye, istihdama katkıları da dikkate alınarak bu yola gidildi.

Kaynak: Sabah

 


Etiketler; #fetö #himmet
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.